Bijeenkomst Digitale Geletterdheid

De eerstvolgende bijeenkomst voor DIGIT staat gepland voor woensdag 17 april 2019. Dit is de jaarlijkse 3i Docentendag voor docenten Informatica én Digitale Geletterdheid. Deze dag heeft diverse inhoudelijke workshops voor zowel de bovenbouw als de onderbouw over mediawijsheid, Digitale Geletterdheid en DIGIT. Ook is er die de uitreiking van de 3i Award. Deelname aan de 3i Docentendag kost € 75,-. Voor gebruikers van DIGIT / Fundament zijn de kosten € 49,50. Meld je hier aan voor de Docentendag.

Kan je niet tot 17 april wachten, dan kun je ons ook vinden op andere bijeenkomsten en beurzen in het land:

  • NOT, op stand C071 kun je ons bezoeken van 22 tot en met 26 januari.
  • ICT Praktijkdag Leuven, DIGIT is aanwezig op de beursvloer en tijdens deze beurs geven wij een presentatie.
  • VO-congres, op donderdag 28 maart in Nieuwegein.
  • Docentendag, op 17 april voor docenten Informatica en Digitale Geletterdheid.

 

Laatste bijeenkomst (gesloten):

Uitnodiging bijeenkomst Digitale Geletterdheid – 21 november 2018

Een speciale bijeenkomst voor digitale geletterdheid, waarbij het programma is afgestemd op de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale geletterdheid in het vo. De middag geeft een beeld van de trends en ontwikkelingen op het gebied van digitale geletterdheid in het onderwijs en je krijgt handvatten om het zelf in te zetten.

Onderstaand en meer komt aan bod bij de bijeenkomst op woensdag 21 november 2018 in het COMM: museum voor communicatie waar we je van harte voor uitnodigen!

Programma themamiddag Digitale Geletterdheid
met o.a.
 (13.00 – 17.00):

Optie: kosteloos bezoek aan het museum tussen 11.00 uur – 13.00 uur

  • Jongeren en mediawijsheid

Linda Vonhof van Social Media Wijs maakt op basis van onderzoek en trends inzichtelijk hoe jeugd gebruik maakt van social media. Online veiligheid, groepsdruk 2.0 en social influencers komen als thema’s naar voren.

  • Methode DIGIT

Over Basiskennis ICT, Informatie-vaardigheden, Computational Thinking en Mediawijsheid in DIGIT, voor docenten die al met DIGIT werken is er een verdiepende sessie.

  • Computational Thinking

Felienne Hermans werkt aan de TU Delft als docent software engineering en zet zich daarnaast in voor programmeeronderwijs aan zoveel mogelijk leerlingen.

  • COMM, Dieter Möckelmann
  • Heb jij wél de skills? Om leerlingen 21ste eeuwse vaardigheden aan te leren, moet de leraar er ook bekwaam in zijn. Namens COMM zal Dieter Möckelmann van Like to Share stilstaan bij het belang van de juiste skills voor leraren.

  • Borrel

 

We verloten voor deelnemers op 21 november aan de bijeenkomst digitale geletterdheid 15 x een klassenuitje. Wanneer je aanwezig bent deze middag, maak je kans om met je klas kosteloos naar het COMM: museum voor communicatie te gaan. Ook kan je tijdens dit bezoek eenmaling tegen gereduceerd tarief een workshop volgen over “Presenteren”, “Fake News” of “Mediawijsheid”. Deze duren 90 minuten en zijn afgestemd op jouw doelgroep.
ACTIE: bezoek COMM ook met je klas!