Praten met leerlingen over internet: ‘Verwondering nodig voor gesprek’

Digitale geletterdheid is belangrijk. Digitaal geletterd ben je als je de vier vaardigheden beheerst: ict-basisvaardigheden, computational thinking, informatievaardigheden en mediawijsheid. Daarbij gaat het om de samenhang tussen die vier. Kennisnet helpt het onderwijs leerlingen digitaal geletterd te maken, voortbouwend op de basis en deskundigheid die scholen al in huis hebben.

Hoe praat je met leerlingen over internet? Dit is een belangrijk onderdeel in het digitaal geletterd maken van leerlingen. In deze podcast vertelt docent Dick van der Wateren dat verwondering nodig is om dat gesprek te voeren.

Voor deze podcastaflevering spraken wij Dick van der Wateren, docent op het Eerste Christelijke Lyceum in Haarlem. Hij schreef het boek ‘Verwondering’. Hierin gaat hij in op de vraag hoe je kinderen creatief en kritisch leert denken door het stellen van mooie vragen. Het is belangrijk dat zij dit kunnen, ook online. “Door leerlingen te leren mooie vragen te stellen, ook over de digitale wereld, probeer ik mijn steentje aan bij te dragen.”

Lees meer en beluister de podcast.