Projecten

Projecten is een onderdeel van DIGIT VMBO en DIGIT H/V. In dit blok staan enkele overkoepelende projecten waarbij wij de verbinding maken tussen de 4 voorgaande blokken. Leerlingen zullen concreet hun digitale vaardigheden moeten laten zien om de projecten tot een goed einde te brengen. Zo moeten leerlingen bijvoorbeeld een klassenuitje organiseren waarvoor ze onder andere een uitnodiging in Word/Google Docs moeten schrijven en een kostenberekening in Excel/Google Presentaties moeten maken.

De projecten worden niet afgesloten met een toets. In plaats daarvan krijg je van de leerlingen enkele eindproducten. Deze eindproducten zal je gaan beoordelen met een checklist.

De projecten zijn optioneel en kun je op meerdere manieren inzetten:

  • Je kunt de projecten bijvoorbeeld achteraf als afsluiter van DIGIT behandelen, nadat ze alle lesstof van de 4 blokken behandeld hebben.
  • Je kunt de projecten vooraf behandelen. Leerlingen hoeven dan niet verplicht de 4 andere blokken te doorlopen. In de projecten wordt verwezen naar bepaalde vaardigheden die indien nodig eerst nog geoefend kunnen worden.