Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 500+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard
Online conferentie Digitale Geletterdheid

Op woensdag 25 november organiseren wij onze jaarlijkse conferentie Digitale Geletterdheid. Dit evenement vindt dit jaar online plaats. De conferentie Digitale Geletterdheid is voor docenten werkzaam in het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs die meer willen weten over digitale geletterdheid en de implementatie ervan.

IK MELD ME METEEN AAN!

Programma 14.00 – 16.30 uur

Het middagprogramma bestaat uit plenaire sessies en parallelle sessies.

14.00 - 14.10Plenaire opening
14.10 - 14.30 Keynote door Ivo Wouters
14.40 - 16.25Kennissessies en workshops
Mediawijsheid door Linda Vonhof, auteur Mediawijsheid
Computational thinking door Felienne Hermans, Associate professor
Informatievaardigheden door Mira Media
Workshop Micro:bit door Pauline Maas, auteur Micro:bit
Workshop Circuits door Nienke Lurvink, auteur Schakelingen & Circuits
Workshop Programmeren met bots door Anne Smeets van B-bot.nl
Workshop TypeWorld door Elsien van Vliet, adviseur
Kennismaking met DIGIT-po door Mark van den Bos, adviseur
Kennismaking met DIGIT-vo door Hafida Makioui, adviseur
Docenten aan het woord - Digitale geletterdheid in de praktijk
16.25-16.30Plenaire afsluiting

Wil jij hier digitaal bij zijn? Meld je aan.

AANMELDEN

SPREKERS AAN HET WOORD

Keynote door Ivo Wouters

ivo wouters

Ivo Wouters richtte in 2005 Bureau C&I op. Hij geeft trainingen aan leraren, advies aan scholen en gerelateerde organisaties en les aan leerlingen in basis-en voortgezet onderwijs. Vanuit zijn kennisgebied rondom ICT en media in onderwijs heeft hij meegeschreven aan het boek Goochelen met Informatievaardigheden. Hij werkt bovendien samen met SocialSchools. Voor de NOMC geeft hij verschillende lessen en coördineert Ouderavond.nl. Ivo geeft les bij de Nationale Opleiding MediaCoach en de opleiding Social Media Professional.

 

Linda Vonhof voor Mediawijsheid

Linda Vonhof heeft het lesmateriaal Mediawijsheid voor zowel DIGIT-po als DIGIT-vo geschreven. Linda is partner en mede-oprichter van Social Media Wijs, een landelijke trainingsbureau en uitgeverij op het het gebied van mediawijsheid en digitale vaardigheden. Het geeft haar voldoening om kinderen en jongeren te leren om de kansen van nieuwe media verstandig te benutten. Naast de dagelijkse leiding bij Social Media Wijs, treedt ze graag op als gastspreker voor groepen leerlingen, leraren en/of docenten.

 

Felienne Hermans voor Computational Thinking

Felienne Hermans

Felienne Hermans heeft meegewerkt aan de module Computational Thinking voor DIGIT-vo. Felienne is Associate Professor aan de Leiden Institute of Advanced Computer Science, waar ze aan het hoofd staat van de onderzoeksgroep PERL , gericht op programmeeronderwijs. Ze heeft de programmeertaal Hedy ontwikkeld en is een van de oprichters van de Joy of Coding conferentie.

 

Pauline Maas voor de workshop micro:bit

Pauline Maas

Pauline Maas heeft de projecten ontwikkeld voor de micro:bit voor zowel DIGIT-po als DIGIT-vo. Naast ICT docent aan de Koninklijke Visio is zij tevens directeur van Stichting CodeKlas, eigenaar van 4PIP en auteur. Haar roots liggen in de ICT en ze promoot al 15 jaar digitale vaardigheden en programmeren in het onderwijs. Ze geeft lezingen, workshops en geeft onder andere lessen in Computational thinking.

 

Nienke Lurvink voor de workshop Schakelingen & Circuits

Nienke LurvinkNienke Lurvink is naast auteur van het lesmateriaal Schakelingen & Circuits tevens docent Natuurkunde op het Harens Lyceum, onderdeel van het Openbaar Onderwijs Groningen. Ze heeft al ruim 15 jaar onderwijservaring op het gebied van Media, Vormgeving en ICT. Nienke geeft tevens diverse workshops in Computational thinking.

 

 

 

ADVISEURS

Mark van den Bos voor DIGIT-po

 

 

 

 

Maak online kennis met de complete digitale lesmethode DIGIT-po. Onze adviseur Mark van den Bos staat klaar om je te informeren over de inhoud van deze methode.

Voel je vrij om tijdens deze sessie vragen te stellen.

Hafida Makioui voor DIGIT-vo

Adviseur Hafida Makioui

 

 

 

 

Maak online kennis met de complete digitale lesmethode DIGIT-vo. Onze adviseur Hafida Makioui staat klaar om je te informeren over de inhoud van deze methode.

Voel je vrij om tijdens deze sessie vragen te stellen.

Terug naar overzicht
Naar boven