Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard

Wegens onvoorziene omstandigheden is deze bijeenkomst geannuleerd.

Woensdag 22 juni vindt de eerste editie plaats van de Conferentie Digitaal Burgerschap in het Onderwijs Experience Center in Utrecht. De conferentie is bedoeld voor professionals die dagelijks in aanraking komen met het thema (digitaal) burgerschap, en dan met name in combinatie met laaggeletterden.

Ben je werkzaam in een bibliotheek, buurthuis, bij de gemeente, op het MBO (niveau 1 en/of Entree-opleidingen), als werkcoach, bij het UWV, bij een opleidingsinstituut of bij een welzijns- of vluchtelingeninstantie?

Programma 14:00- 17:00

Aanmelden is niet meer mogelijk.

 Alexander Smit is één van de sprekers op de conferentie. Alexander is promovendus bij het Centrum voor Media- en Journalistiek van de Rijksuniversiteit Groningen.

Na de keynote van Alexander Smit zijn er 2 blokken met kennissessies waar je uit kunt kiezen.

Keuze 1: Digitaal burgerschap op het MBO

Maarten Walet is lid van de werkgroep digitaal burgerschap en hij komt meer vertellen over hoe je digitaal burgerschap een goede plek geeft op het MBO.

Keuze 2 DIGIT-start:

Bij deze sessie geeft Hafida Makioui uitleg over de methode DIGIT-start die gericht is op laaggeletterden.

 

Keuze 3: Digitale inclusie

Anne-Marie van der Poel is adviseur basisvaardigheden bij Probiblio en projectleider digitale inclusie bij SPN.

Afsluiting

Als afsluiter spreekt Dieter Möckelmann. Dieter zal je inspireren over Burgerschap in de 21e eeuw.

Alexander Smit

Alexander is promovendus bij het Centrum voor Media- en Journalistiek van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij bestudeert hoe Nederlandse burgers nieuws en informatie in hun dagelijks leven begrijpen, waarderen en interpreteren, hoe digitale geletterdheid hun democratische participatie beïnvloedt, hoe ze gebruik maken van overheidsdiensten en hoe digitaal analfabetisme hun sociaal-economische posities en relaties kan beïnvloeden. binnen de samenleving. Hij zal deze middag meer vertellen over de resultaten van zijn onderzoek.

Maarten Walet

Maarten is lid van de werkgroep digitaal burgerschap en onderwijskundige bij het kernteam onderwijsontwikkeling van ROC TOP. Door zijn jarenlange ervaring weet hij hoe je digitaal burgerschap een goede plek geeft op het MBO. Zijn kennissessie zal je inspireren, maar ook laten zien wat de ontwikkelingen op het middelbaar beroepsonderwijs met betrekking tot burgerschap in het algemeen.

Hafida Makioui

Hafida laat je kennismaken met DIGIT-start, onze methode voor digitale geletterdheid voor laaggeletterden. In deze sessie zal ze laten zien wat je van de methode kunt verwachten als begeleider, maar uiteraard vooral als cursist. Welke onderwerpen behandelen we? Hoe neemt de cursist de lesstof tot zich? Kan je als begeleider of afstand de voortgang volgen? Op deze en meer vragen zal ze uitgebreid in gaan.

Anne-Marie van der Poel

Anne-Marie is adviseur basisvaardigheden bij Probiblio en projectleider digitale inclusie bij SPN. Zij zal deze middag een inkijkje geven in wat de bibliotheken momenteel allemaal al doen op het gebied van digitaal burgerschap, hoe ze met de tijd meebewegen en hoe andere instanties en scholen kunnen aansluiten bij de initiatieven van de bibliotheek.

Dieter Möckelmann

Dieter zal je inspireren over Burgerschap in de 21e eeuw. Met de kennis die hij heeft opgedaan in 15 jaar ‘onderwijs met ICT’ zal hij vooruitblikken op de digitale burger van de komende twee decennia. Door zijn werk als onderwijsadviseur kan hij spreken uit ervaring. De voorbeelden die hij presenteert zijn praktisch, prikkelend en uitdagend!

Terug naar overzicht
Naar boven