Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard
Voorjaarsconferentie digitale geletterdheid

Op donderdag 13 april vindt de i&i voorjaarsconferentie digitale geletterdheid plaats in Utrecht. Deze conferentie is bedoeld voor docenten in het PO en in de onderbouw VO die digitale geletterdheid op hun school en in hun les willen vormgeven – en zich afvragen hoe ze daarmee hun vak aantrekkelijker kunnen maken.

Digitale geletterdheid zal de komende jaren op iedere school in het PO en VO worden ingevoerd. Met de kerndoelen van dit belangrijke leergebied is het de vraag hoe scholen kunnen worden geholpen bij de invoering. Er is veel hulp van buiten beschikbaar, denk aan onderwijsadviseurs, ontwikkelaars van lesmaterialen, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Zonder enige twijfel zullen ze het beste voorhebben en hulp kunnen bieden. Er is echter ook expertise in het onderwijs.

Meer over de conferentie

Neem de Aardrijkskundeleraar die met leerlingen Google Maps kritisch onder de loep neemt of de docent Nederlands die hypertekst uitlegt. Op basisscholen vind je enthousiaste ict-coördinatoren of iCoaches die lessen veilig internet verzorgen. Zo ook leerkrachten in het SO die Nederlandse en Surinaamse leerlingen online laat samenwerken in een project over digitale kinderrechten. Hoe versterken we deze kennis voor en door het onderwijs, hoe brengen we dit op een goede manier samen? Vakverenigingen zijn bij uitstek gericht op verbeteren van het eigen vak en de professionalisering. Zo wil vakvereniging i&i voor een professionele ontwikkeling, samenhangend netwerk en de daarbij behorende uitwisseling zorgen. Daar vakverenigingen regelmatig met elkaar in overleg zijn, zijn zij ook in staat verbinding met andere vakken te leggen.

Een greep uit het programma:

  • Ontmoet vakcollega’s uit PO, VO en SO
  • Volg de laatste ontwikkelingen van digitale geletterdheid in de vakken
  • Maak kennis met de mogelijkheden en zorgen omtrent AI (artificiële intelligentie)
  • Denk mee over doorlopende leerlijnen
  • Doe mee aan hands-on sessies computational thinking
  • Ga zelf aan de slag en maak kennis met Hedy, Micro Bit en BJOC

Aanmelden

Terug naar overzicht
Naar boven