Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 500+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard
PO Conferentie Spelenderwijs mediawijs

Woensdagmiddag 10 november organiseren wij een online conferentie voor het primair onderwijs. De PO conferentie is dé online plek voor leerkrachten, ict-coördinatoren en bestuurders in het primair onderwijs die graag nieuwe kennis willen opdoen betreft ontwikkelingen in onderwijsland en actuele digitale lesmethoden.

Spelenderwijs mediawijs

Technologie ontwikkelt zich sneller dan wij ons als mens kunnen aanpassen. Dat is nu al zo, maar die kloof wordt naar verwachting steeds groter. Daarom is goede basiskennis met betrekking tot digitale geletterdheid en mediawijsheid geen vrijblijvendheid meer, maar een ‘must’. Lesgeven middenin een tijd waarin het onderwijs een digitale transformatie ondergaat vereist daarnaast andere vaardigheden van een leerkracht dan voorheen. Leerlingen moeten bijvoorbeeld voldoende digitaal vaardig zijn om goed voorbereid te zijn op hun toekomst. Daarnaast moeten ze de opgedane kennis direct toe kunnen passen in de praktijk. Maar wie brengt ze dat bij? Laat je informeren over de laatste ontwikkelingen in het onderwijs en verdiep je in nieuwe én vernieuwde digitale lesmethoden voor het primair onderwijs.

Programma 15:00 – 17:00 uur

Het middagprogramma bestaat uit plenaire en parallelle kennissessies en workshops. Bepaal zelf bij welke kennissessies en/of workshops je aansluit en in welke volgorde. Stel je vragen direct aan de sprekers, laat je persoonlijk adviseren of ga in gesprek met andere deelnemers.

15:00 - 15:10Welkom
15:10 - 16:30Kennissessies en workhops
De laatste trends en onderzoeken over Social Media-gebruik door kinderen | Linda Vonhof
Planet Robot - Bouw je eigen micro:bit robot en doe mee | Pauline Maas
Visie op onderwijs en digitale geletterdheid | Eric van 't Zelfde
DIGIT-po, vernieuwd voor de bovenbouw | Mark van den Bos
DIGIT-po, nu ook voor de onderbouw | Jolien de Waard
B-bot.nl demonstratie | Anne Smeets
Popgroep 7/8, dé muziekmethode voor de bovenbouw | Bernd Schuurman
DIGIT-updater voor docenten. Om digitaal bij te blijven | Mark van den Bos
16:30 - 17:00Keynote: Mediawijs op de basisschool: onderzoek en werkvormen | Nadira Saab, Kennisnet

Nodig je collega’s uit

Ken je een of meer collega’s die hier bij moeten zijn? Stuur deze pagina door. Deelname aan de ‘PO conferentie | Spelenderwijs mediawijs’ is kosteloos en vanachter je computer online te volgen ;-).

Ben jij erbij?

Datum: woensdag 10 november 2021

Tijdstip: 15:00 – 17:00 uur

Terug naar overzicht
Naar boven