Bijeenkomsten Digitale Geletterdheid

Instruct organiseert in de Week van de Mediawijsheid (8 t/m 15 november) de bijeenkomst over digitale geletterdheid. We nodigen je hiervoor van harte uit!

Een speciale dag voor jou én met jou, waarbij het programma is afgestemd op de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale geletterdheid in het voortgezet onderwijs. Onderstaand en meer komt aan bod bij de bijeenkomst op woensdag 13 november in het Archeon.

Voorlopig programma (13.00 – 17.00):

  • Optioneel: doe route Archeon, bij het hek van Archeon staan 2 Archeotolken uit prehistorie en middeleeuwen klaar voor doe route van een uurtje.
  • Welkom met koffie en thee
  • Jongeren en mediawijsheid: Linda Vonhof van Social Media Wijs maakt op basis van onderzoek en trends inzichtelijk hoe jeugd gebruik maakt van social media. Online veiligheid, groepsdruk 2.0 en social influencers komen als thema’s naar voren.
  • Hoe implementeer je digitale geletterdheid op school? Docenten delen hun ervaring hoe digitale geletterdheid bij hen op school is geïmplementeerd en welke stappen zij hebben doorlopen.
  • Methode DIGIT: over Basiskennis ICT, Informatie-vaardigheden, Computational Thinking en Mediawijsheid in DIGIT, voor docenten die al met DIGIT werken is er een verdiepende sessie.
  • Archeon DIGITArcheon: zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdek het Romeins Museum en duik in de middeleeuwen. Heden en verleden, DIGIT en het Archeon. De methode DIGIT bevat in onderdeel PowerPoint opdrachten waarbij het Archeon naar voren komt.
  • Borrel

Meld je snel aan, want er geldt een maximaal aantal deelnemers.

Meld je hier aan

Maak kennis met het Archeon, in het formulier kun je aangeven dat je van tevoren kosteloos mee wil met de rondleiding van 12.00 uur tot 13.00 uur.

 

Inspiratiedag VO

Ieder jaar in april organiseert Instruct de Inspiratiedag vo. Docenten digitale vaardigheden en informatica kwamen vorig jaar bij Inn Style in Maarssen (bij Utrecht) samen om zich te laten inspireren en informeren. Hier kun je een verslag van de dag teruglezen. Wanneer deze datum en meer informatie bekend is, hoor je dat zo spoedig mogelijk.

Tevens zullen wij in april 2019 een nieuwe Inspiratiedag vo organiseren.