Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard

Naast het algemene lesmateriaal voor digitale vaardigheden in DIGIT-mbo bieden we ook beroepsspecifiek lesmateriaal voor digitale vaardigheden. Digitale vaardigheden zijn tegenwoordig in vrijwel alle beroepen nodig.

De basisvaardigheden moet iedere student hebben als hij zijn opleiding afrondt. Daarnaast zijn er per beroepsopleiding specifieke digitale vaardigheden nodig. Instruct ontwikkelt methodes speciaal gericht op de beroepsopleidingen, zodat ook deze kennis en vaardigheden goed aangeleerd worden.

Business Services

Er is lesmateriaal beschikbaar voor het kwalificatiedossier Business Services. Dit kwalificatiedossier beschrijft zes uitstroomprofielen waarvoor specifieke digitale vaardigheden vereist zijn. Voor elk van deze zes profielen is lesmateriaal ontwikkeld. Dit lesmateriaal bestaat uit een gedeelte waarin de basiskennis voor digitale vaardigheden wordt aangeleerd of bijgespijkerd. Deze losse modules kunnen per profiel worden gekozen.

Daarnaast zijn er per profiel praktijkopdrachten waarin de vereiste digitale vaardigheden worden gecombineerd. Studenten gaan hiermee zelfstandig aan de slag. Als deze opdrachten goed gemaakt worden, laten zij zien dat ze over de kennis en vaardigheden beschikken die nodig zijn voor hun toekomstige baan.

Modules

Het lesmateriaal bestaat uit een basispakket met compacte modules. Deze basis is nodig is voor elk profiel, zoals het beheersen van de basisvaardigheden van Office. Daarop aansluitend kan per profiel gekozen worden uit extra (complete) modules die daarbij passen, bijvoorbeeld Outlook voor administratieve en secretariële beroepen en Excel gevorderd.

Per profiel zijn er één of meerdere projecten beschikbaar gericht op de beroepspraktijk.

Studenten kunnen hun eigen pad kiezen via een combinatie van modules en praktijkopdrachten, die aansluit bij hun leertraject.

Business Services Modules 2022
Klik om te vergroten

Zorg & Welzijn

We zijn in 2023 gestart met de ontwikkeling van lesmateriaal voor zorgopleidingen. We zetten dit op volgens hetzelfde principe als het lesmateriaal voor het kd Business Services.

Er is keuze uit modules waarin we de basis van digitale vaardigheden aanleren of opfrissen. Daarnaast is er lesmateriaal dat specifiek gericht is op kennis en vaardigheden die in de zorg nodig zijn.

Denk aan het digitaal rapporteren van de cliëntstatus, uitgevoerde werkzaamheden en het op afstand monitoren van cliënten. Ook Robotica en Domotica zijn belangrijke onderwerpen voor deze opleiding. We verwerken deze onderwerpen en meer in ons lesmateriaal en streven ernaar om dit klaar te hebben voor start schooljaar 2023-2024.

Heb je interesse om mee te denken of te werken aan dit lesmateriaal? Neem dan contact met ons op, want jullie input is zeer welkom! Samen maken we het lesmateriaal nog beter.

Voor meer informatie en prijzen

Productoverzicht

Kosteloos inzien

Proeflicentie aanvragen

Naar boven