Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard

Naast het algemene lesmateriaal voor digitale vaardigheden in DIGIT-mbo bieden we ook beroepsspecifiek lesmateriaal voor digitale vaardigheden. Digitale vaardigheden zijn tegenwoordig in vrijwel alle beroepen nodig.

De basisvaardigheden moet iedere student hebben als hij zijn opleiding afrondt. Daarnaast zijn er per beroepsopleiding specifieke digitale vaardigheden nodig. Instruct ontwikkeld methodes speciaal gericht op de beroepsopleidingen, zodat ook deze kennis en vaardigheden goed aangeleerd worden.

Business Services

Voor het nieuwe kwalificatiedossier Business Services is speciaal lesmateriaal ontwikkeld. Dit kwalificatiedossier beschrijft zes uitstroomprofielen waarvoor specifieke digitale vaardigheden vereist zijn. Voor deze zes profielen is lesmateriaal ontwikkeld. Het bestaat uit een gedeelte waarin de basiskennis voor Digitale vaardigheden aangeleerd of bijgespijkerd kan worden. Dit zijn losse modules die per profiel gekozen kunnen worden.

Daarnaast zijn er per profiel praktijkopdrachten waarin de vereiste digitale vaardigheden gecombineerd zijn. Studenten gaan hiermee zelfstandig aan de slag. Als deze opdrachten goed gemaakt worden, tonen studenten aan over de kennis en vaardigheden te beschikken die nodig zijn voor de toekomstige baan.

Modules

Het lesmateriaal bestaat uit een basispakket met compacte modules. Deze basis is nodig is voor elk profiel, zoals het beheersen van de basisvaardigheden van Office. Daarop aansluitend kan per profiel gekozen worden uit extra (complete) modules die daarbij passen, bijvoorbeeld Outlook voor administratieve en secretariële beroepen en Excel gevorderd.

Per profiel zijn er één of meerdere projecten beschikbaar gericht op de beroepspraktijk.

Studenten kunnen hun eigen pad kiezen via een combinatie van modules en praktijkopdrachten, die aansluit bij hun leertraject.

Business Services Modules 2022
Klik om te vergroten

Zorg & Welzijn

In 2023 wordt gestart met de ontwikkeling van lesmateriaal voor de zorgopleidingen. Dit lesmateriaal zal volgens hetzelfde principe worden opgezet als de methode Business Services. Het lesmateriaal zal worden afgestemd op het keuzedeel Zorg en technologie.

De methode zal bestaan uit modules waarin de basis voor Digitale vaardigheden worden geleerd of bijgespijkerd. Daarnaast komen er speciale onderdelen voor de zorgopleiding, waar ingegaan wordt op digitale middelen die specifiek in de zorg gebruikt worden.

Denk aan het digitaal rapporteren van de cliëntstatus, uitgevoerde werkzaamheden en op afstand monitoren van cliënten. Maar ook Robotica en Domotica zijn belangrijke onderwerpen voor deze opleiding. Deze onderwerpen en meer zullen in het lesmateriaal verwerkt worden. De planning is om het lesmateriaal voor het nieuwe schooljaar van 2023-2024 gereed te hebben.

Als je interesse hebt om mee te denken / werken aan dit lesmateriaal, neem dan contact met ons op. Jullie input is zeer welkom! Samen maken het we het lesmateriaal nog beter.

Voor meer informatie en prijzen

Productoverzicht

Kosteloos inzien

Proeflicentie aanvragen

Naar boven