Inspirerende bijeenkomst Digitale Geletterdheid

inspirerende bijeenkomst digitale geletterdheid Archeon

Vorige week vond onze inspirerende bijeenkomst Digitale Geletterdheid plaats. Er kwamen ruim 50 deelnemers samen om zich te laten informeren en inspireren over de ontwikkelingen op het vakgebied Digitale Geletterdheid. Het was een geslaagde middag! We willen dan ook de deelnemers bedanken voor hun inzet en komst. Door in gesprek te gaan met elkaar kunnen we de methode DIGIT nog beter aansluiten op de behoefte van de gebruikers.

Presentaties op de bijeenkomst

Bijeenkomst Archeon Digitale GeletterdheidDe dag werd afgetrapt met een informatieve presentatie over de ontwikkelingen van digitale geletterdheid. Daarnaast bespraken we de huidige stand van zaken vanuit Curriculum.nu.

 

Na de aftrap heeft Onno Zijdel van DO-IT de deelnemers meegenomen in de wereld van bots en programmeren. Hij heeft laten zien hoe je moderne media kunt inzetten tijdens de lessen. Hierna gaf Linda Vonhof van Social Media Wijs de presentatie Jongeren & Mediawijsheid. Zij heeft op basis van onderzoek en trends helder gemaakt hoe jeugd gebruik maakt van sociale media.

Workshops en interviews

Na een korte pauze werden de deelnemers verdeeld in twee groepen. Er werden twee verdiepende DIGIT sessies gegeven. Een sessie was gericht aan huidige DIGIT gebruikers. De andere sessie was voor de deelnemers die minder bekend waren met de DIGIT methode.

Bij beide sessies konden deelnemers een actievere rol aannemen. Er was ruimte voor het stellen van vragen en het aandragen van ideeën. Gedurende het laatste half uur hebben we twee docenten, Abe van den Ban en Renaldo Lakerveld, een aantal vragen gesteld. Zij vertelden over hun ervaring met de implementatie van digitale geletterdheid op hun school.

Bekijk hier de presentaties:

Digitale Geletterdheid
Programmeren met Bots
Jongeren & Mediawijsheid

Reactie van één van de docenten:

“Het is een zeer waardevolle dag geweest. Je kunt met collega’s vanuit het hele land ideeën kunt uitwisselen. En je raakt geïnspireerd door hoe anderen digitale geletterdheid op school inzetten.”

Benieuwd naar de DIGIT-vo? Vraag nu een gratis proeflicentie aan.

We zien je graag weer op een van onze bijeenkomsten. Benieuwd wanneer de volgende inspirerende bijeenkomst digitale geletterdheid plaatsvindt?

Bekijk hier de agenda.