Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 500+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard

DIGIT is de complete leerlijn voor het aanleren van digitale geletterdheid voor verschillende onderwijsniveaus in Nederland. De methode bevat een volledig pakket dat alle leerdoelen voor het aanleren van digitale vaardigheden afdekt. Om docenten op weg te helpen, hebben wij leerlijnen opgesteld die ondersteuning bieden bij het geven van digitale geletterdheid aan de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. 

Leerlijnen digitale geletterdheid

De leerlijnen schrijven niet voor hoe je je lessen moet uitvoeren, maar helpen je bij het plannen over de verschillende periodes van het schooljaar. Bij het opstellen van de leerlijnen zijn de leerplankaders van SLO als uitgangspunt gebruikt. In de leerlijnen zie je in een oogopslag in welke periode je welk domein kunt behandelen met de daarbij behorende onderdelen.

De leerlijnen bieden leerkrachten en docenten structuur en houvast voor de rest van het schooljaar. Je kunt de beschikbare leerlijnen onderaan deze pagina downloaden.

Midden- en bovenbouw basisonderwijs

Voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs hebben wij de volgende leerlijnen digitale geletterdheid beschikbaar:

  • Leerlijnen vanaf groep 5
  • Leerlijnen vanaf groep 6
  • Leerlijnen vanaf groep 7 + 8

 

Onderbouw voortgezet onderwijs

Voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs hebben wij de volgende leerlijnen digitale geletterdheid beschikbaar:

  • Leerlijnen onderbouw vmbo + havo/vwo route 1
  • Leerlijnen onderbouw vmbo + havo/vwo route 2

Leerlijnen
vanaf groep 5

DOWNLOAD

Leerlijnen
vanaf groep 6

DOWNLOAD

Leerlijnen
vanaf groep 7 + 8

DOWNLOAD

Leerlijnen
onderbouw vmbo + havo/vwo

DOWNLOAD

Naar boven