Dé totaaloplossing voor digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering

Vanaf komend schooljaar zal je als gebruiker in de nieuwe DIGIT-omgeving gaan werken. Er is een compleet nieuwe docentomgeving met meer mogelijkheden én een nieuwe aantrekkelijke omgeving voor de studenten.

1. Jouw persoonlijke inloggegevens:

Inlogpagina DIGIT Mbo Voor de nieuwe leeromgeving (docent+ account)

Startpaginahttps://digit-mbo.nl (Deze startpagina is hetzelfde voor iedereen, ook voor de studenten (m.u.v. studenten die middels een single sign-on vanuit hun ELO binnen komen))
Gebruikersnaam: (jouw/dit e-mailadres)
Wachtwoord: welkom (mits je dit niet al aangepast hebt)

Wanneer je nu inlogt, kom je in de docentomgeving. Via de button rechtsboven kun je de studentomgeving bekijken.

 

2. Docentomgevingen aanmaken

Elke school heeft momenteel één docentaccount; het zogenaamde docent+-account. Dit is de omgeving voor de beheerder en tevens de persoon die wij aanhouden als contact voor bijvoorbeeld de facturatie. Deze beheerder ben jij. Vanuit het docent+-account kun je eenvoudig extra docentomgevingen aanmaken.

Let wel; net zoals in de oude leeromgeving kost elke extra docentomgeving 100 euro per jaar. Maak deze docentomgevingen uiterlijk vrijdag 20 september aan, dan komen deze docentomgevingen op de factuur te staan met het/de abonnement(en).
Als docent+ kan jij vervolgens docenten koppelen aan de klassen die je hebt ingevoerd, zodat de docenten alleen hun eigen klas(sen) kunnen zien en beheren.

3. Klassen/studenten invoeren

Je kunt ervoor kiezen om alle klassen en studenten in één keer te importeren middels een CSV-bestand (Excel). Klik op de button ’Studenten importeren via CSV’, hier staat stap voor stap uitgelegd hoe dit werkt. Let op! Wanneer de licenties via de boekenlijst bij een distributeur worden besteld, komen de studenten via de Edu-iX koppeling direct in de omgeving en hoeft er geen upload te worden gedaan.

4. E-mailadres is gebruikersnaam

In de nieuwe leeromgeving is een e-mailadres de gebruikersnaam voor zowel docent als student. Heeft de student geen e-mailadres, dan kan je een fictief e-mailadres aanmaken als gebruikersnaam, bijvoorbeeld [email protected]. Het wachtwoordherstel werkt dan uiteraard niet voor deze studenten, aangezien het e-mailadres niet bestaat. De student kan dan wel gewoon inloggen in DIGIT.

5. Licenties

Je kunt vanaf heden licenties bestellen. Via de button ‘LICENTIES BESTELLEN’ kun je eenvoudig nieuwe licenties bestellen. Deze licenties worden direct aan je account toegevoegd en kun je direct bij studenten toekennen. Via de button ‘LICENTIES BEHEREN’ kan je studenten die in DIGIT een account hebben vervolgens voorzien van een licentie. Heb je nog licenties over van afgelopen jaar in jouw oude leeromgeving? Deze zullen wij binnenkort overzetten. Hier kun je uiteraard bij de start van het schooljaar gebruik van maken.

6. Oude leeromgeving (info voor bestaande klanten)

In de oude leeromgeving kan je vanaf heden geen nieuwe klassen en studenten meer aanmaken. Komend schooljaar heb je met jouw oude inloggegevens nog wel toegang tot antwoorden en resultaten van studenten die nog in jouw oude omgeving staan. Deze worden namelijk niet meegenomen in de overgang naar de nieuwe leeromgeving.

De meest voorkomende vragen over de nieuwe leeromgeving:

  • Waarom een nieuwe leeromgeving?

De nieuwe leeromgeving heeft extra functionaliteiten, heeft een aantrekkelijke vormgeving die past bij deze tijd én biedt voordelen voor zowel docenten als studenten.

Studentomgeving DIGIT Mbo

  • Is de oude leeromgeving nog beschikbaar?

Voor studenten is het vanaf augustus 2020 niet meer mogelijk om gebruik te maken van de oude leeromgeving. Alle studenten zullen gaan werken in de nieuwe leeromgeving. Docenten kunnen tot 1 november 2020 nog wel inloggen op hun oude account om antwoorden en resultaten van de studenten op te vragen.

  • Gaan studenten die al een account in de oude omgeving hebben ook over naar de nieuwe leeromgeving?

Ja, alle studenten gaan werken in de nieuwe leeromgeving. Wanneer studenten via een distributeur (Studers en MBOwebshop) besteld hebben, komen class=”gmail_default”>ze automatisch met hun ECK account in de nieuwe omgeving terecht. Wanneer de school studenten heeft geïmporteerd, is het nodig de studenten opnieuw in te voeren (op basis van e-mailadres).

  • Hoe krijgen mijn studenten hun huidige licentie op hun nieuwe account?

Studenten die hun licentie via een distributeur gekocht hebben (Studers en MBOwebshop), krijgen hun huidige licenties automatisch op hun nieuwe account. Studenten die hun licentie zelf gekocht hebben via de omgeving van DIGIT-mbo of via school hebben gekregen, moeten een aanvraag doen vanuit hun nieuwe DIGIT-mbo account.
De student vult het e-mailadres in van zijn oude account. In deze mailbox krijgt de student dan een code. Als deze code wordt ingevuld op de pagina krijgt de student de licentie(s) in zijn nieuwe account, die hij eerst had in zijn oude account. Het is belangrijk dat de student nog voor de zomervakantie in zijn oude account een e-mailadres invult, zodat bij aanvang van het nieuwe schooljaar de licentie kan worden overgezet naar het account in de nieuwe omgeving.

  • Via welke startpagina loggen studenten in?

Studenten die direct inloggen bij DIGIT, loggen vanaf het nieuwe schooljaar in op www.digit-mbo.nl. Er is dus geen school specifieke URL meer.
Studenten die via ECK (single sign-on) werken, komen direct in de leeromgeving van DIGIT terecht.

  • Blijven alle antwoorden, resultaten en instellingen bewaard?

Ja, alle antwoorden en resultaten van studenten blijven bewaard in de oude leeromgeving en kan je exporteren naar PDF of Excel. De resultaten worden niet meegenomen naar de nieuwe leeromgeving.

  • Verandert de inhoud van DIGIT?

Het lesmateriaal (onderdelen en onderwerpen) blijven gelijk. De manier van werken voor studenten wijzigt wel. In de hoofdstukken zijn vragen toegevoegd, waar studenten op beoordeeld worden. Aan het einde van een hoofdstuk krijgen ze een score op basis van de gemaakte vragen, die automatisch nagekeken worden. Er kan worden ingesteld dat studenten verder mogen, als zij het voorgaande hoofdstuk met een voldoende score hebben afgerond.
Er zullen geen verplichte toetsen meer zijn aan het eind van elk hoofdstuk, aangezien studenten tijdens het werken in het hoofdstuk al direct beoordeeld worden op hun kennis en vaardigheden. Toetsen zullen we blijven aanbieden, maar zijn optioneel door jou als docent in te zetten.

  • Kan ik in de nieuwe omgeving zelf lesmateriaal toevoegen?

Ja, je kunt zelf opdrachten en theorie toevoegen aan DIGIT. Studenten maken de opdrachten en leveren deze via de omgeving in. Jij krijgt een melding in de docentomgeving, nadat studenten een opdracht hebben geüpload, zodat je deze kunt beoordelen.

  • Ik heb nog licenties over in mijn docentomgeving, gaan deze mee over naar de nieuwe docentomgeving?

Uiteraard. Deze zijn vooraf door jullie ingekocht en nog niet gebruikt. Wij zullen deze voor jou klaarzetten in de nieuwe leeromgeving.

Naar boven