Nieuwe leeromgeving 2019 – 2020

Vanaf dit schooljaar zal je als gebruiker in de nieuwe DIGIT-omgeving gaan werken. Er is een compleet nieuwe docentenomgeving met meer mogelijkheden én een nieuwe aantrekkelijke omgeving voor de leerlingen.

Mail naar hoofdcontactpersoon, dd 15 juli 2019


Beste DIGIT-gebruiker,


Zojuist hebben we de DIGIT docentomgeving in de nieuwe leeromgeving geactiveerd. Vanaf heden kan je starten met het inrichten van de nieuwe leeromgeving en kan je leerlinglicenties bestellen. De komende tijd zullen er nog een aantal nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd. In deze mail zal ik je in 8 punten informatie geven over de nieuwe leeromgeving.

Elke school heeft momenteel één docentaccount; het zogenaamde docent+-account. Dit is de omgeving voor de beheerder en diegene die wij aanhouden als contactpersoon voor bijvoorbeeld de facturatie. Deze beheerder ben jij.1. Jouw persoonlijke inloggegevens:
Voor de nieuwe leeromgeving (docent+ account)


Startpaginahttps://digit-vo.nl (Deze startpagina is hetzelfde voor iedereen, ook voor de leerlingen) (muv leerlingen die middels een single sign-on vanuit hun ELO binnen komen)

Gebruikersnaam: (jouw/dit e-mailadres)

Wachtwoord: welkom (mits je dit niet al aangepast hebt)


Wanneer je nu inlogt, kom je in jouw docentendashboard. Via de button rechtsboven kan je het leerlingmateriaal bekijken.


image.png


2. Docentomgevingen aanmaken

Elke school heeft momenteel één docentaccount; het zogenaamde docent+-account. Dit is de omgeving voor de beheerder en diegene die wij aanhouden als contactpersoon voor bijvoorbeeld de facturatie. Deze beheerder ben jij. Vanuit het docent+-account kan je eenvoudig extra docentomgevingen aanmaken.Let wel; net zoals in de oude leeromgeving kost elke extra docentomgeving 100 euro per jaar. Maak deze docentomgevingen aan uiterlijk vrijdag 20 september, dan komen deze docentomgevingen op de factuur te staan met het/de abonnement(en).

Als docent+ kan jij vervolgens docenten koppelen aan de klassen die je hebt ingevoerd, zodat de docenten alleen hun eigen klas(sen) kunnen zien en beheren.

3. Klassen/leerlingen invoeren

Je kunt ervoor kiezen om alle klassen en leerlingen in één keer te importeren middels een csv-bestand (Excel). (Let op! Wanneer de licenties via de boekenlijst bij een distributeur worden besteld, komen de leerlingen via de Edu-iX koppeling direct in de omgeving en hoeft er geen upload te worden gedaan.) Klik op de button ’Leerlingen importeren via CSV’, hier staat stap voor stap uitgelegd hoe dit werkt.


image.png4. E-mailadres is gebruikersnaam


In de nieuwe leeromgeving is een e-mailadres de gebruikersnaam voor zowel docent als leerling. Heeft de leerling geen e-mailadres, dan kan je een fictief e-mailadres aanmaken als gebruikersnaam (bv [email protected]nl). Het wachtwoordherstel werkt dan uiteraard niet voor deze leerlingen, aangezien het e-mailadres niet bestaat. De leerling kan dan wel gewoon inloggen in DIGIT.5. Licenties

Je kunt vanaf heden licenties bestellen. Via button 3 ‘Licenties bestellen’ kun je eenvoudig nieuwe licenties bestellen. Deze licenties worden direct aan je account toegevoegd en kan je direct bij leerlingen toekennen. Via de button ‘Licenties beheren’ kan je leerlingen die in DIGIT een account hebben vervolgens voorzien van een licentie. Heb je nog licenties over van afgelopen jaar in jouw oude leeromgeving? Deze zullen wij binnenkort overzetten. Hier kun je uiteraard bij de start van het schooljaar gebruik van maken.image.png


6. Leerlingen die DIGIT nog af moeten maken (info voor bestaande klanten)

Leerlingen die vorig schooljaar gestart zijn met een tweejarige DIGIT methodelicentie in de oude leeromgeving, hebben nog één jaar tegoed op hun licentie. Deze leerlingen zul je opnieuw moeten invoeren in DIGIT en voorzien moeten worden van een zogenaamde ‘DIGIT overgangslicentie’. Dit is een leerlinglicentie met een termijn van 1 jaar om DIGIT af te kunnen ronden in de nieuwe leeromgeving.

Heb je de leerlingen opnieuw ingevoerd, geef dan via dit formulier aan hoeveel overgangslicenties je nodig hebt en zet er bij voor welke klassen deze zijn. Wij controleren dan of deze leerlingen nog recht hebben op een overgangslicentie en kennen vervolgens deze jaarlicenties toe aan de school. Jij kunt ze op jouw beurt dan weer toekennen aan de leerlingen in de nieuwe leeromgeving. (NB. Wanneer de licenties via de boekenlijst bij een distributeur worden besteld, dan geldt deze informatie niet voor jou. Jouw leerlingen zullen dan automatisch via hun ELO opnieuw aangemaakt worden in de nieuwe leeromgeving met hun resterende licentietermijn.)


7. Oude leeromgeving (info voor bestaande klanten)

In de oude leeromgeving kan je vanaf heden geen nieuwe klassen en leerlingen meer aanmaken. Komend schooljaar heb je met jouw oude inloggegevens nog wel toegang tot antwoorden en resultaten van leerlingen die nog in jouw oude omgeving staan. Deze worden namelijk niet meegenomen in de overgang naar de nieuwe leeromgeving.8. Trainingen / Regiobijeenkomsten


Na de zomer zijn er 6 regiobijeenkomsten. Deze regiobijeenkomsten hebben als doel om alle docenten die met DIGIT werken startklaar te maken. Een training is zéér aan te bevelen! Schrijf één van de dagen alvast in je agenda en meld je hier aan. We starten om 13:00 uur en streven er naar om 16:00 uur klaar te zijn.  • Dinsdag 20 augustus in Boxtel (nog niet definitief, locatie kan nog wijzigen)

  • Donderdag 22 augustus bij het Mollerlyceum in Bergen op Zoom

  • Dinsdag 27 augustus bij het Linde College in Wolvega

  • Donderdag 29 augustus bij het Bertrand Russel College in Krommenie

  • Dinsdag 3 september bij het Oosterlicht College in Nieuwegein

  • Donderdag 5 september bij het Stanislas College (locatie Westplantsoen) in Delft


Heb je vragen of opmerkingen, kijk dan hier voor nog wat extra informatie over de leeromgeving of mail/bel ons!
Alvast een hele fijne vakantie toegewenst.Met vriendelijke groet,


Team DIGIT


Hieronder worden de meest voorkomende vragen over de nieuwe leeromgeving van DIGIT beantwoord. Zijn er nog andere vragen? Vul dan het contactformulier in.

Waarom een nieuwe leeromgeving?

De nieuwe leeromgeving heeft extra functionaliteiten, heeft een aantrekkelijke vormgeving die past bij deze tijd én biedt voordelen voor zowel docenten als leerlingen.

Wanneer kan ik van de nieuwe leeromgeving gebruikmaken?

Half juni zullen we aan de docenten die in de oude omgeving als beheerder bekend zijn een account toesturen om alvast een kijkje te kunnen nemen in de omgeving als leerling. Half augustus is de nieuwe leeromgeving volledig operationeel voor alle docenten en leerlingen.

Is de oude leeromgeving nog beschikbaar?

Voor leerlingen is het vanaf augustus 2019 niet meer mogelijk om gebruik te maken van de oude leeromgeving. Alle leerlingen zullen gaan werken in de nieuwe leeromgeving. Docenten kunnen komend schooljaar nog wel inloggen op hun oude account om antwoorden en resultaten van de leerlingen op te vragen.

Krijg ik een nieuwe docentomgeving?

Alle docenten krijgen een nieuw account op basis van hun e-mailadres. De docenten die in de oude omgeving als beheerder bekend zijn, krijgen half juni een account toegestuurd. Vanaf augustus kunnen de docentbeheerders accounts aanmaken voor andere docenten voor een nieuwe docentomgeving.

Gaan leerlingen die al een account in de oude omgeving hebben ook over naar de nieuwe leeromgeving?

Ja, alle leerlingen gaan werken in de nieuwe leeromgeving. Wanneer de school direct via Instruct bestelt, is het nodig de leerlingen opnieuw te importeren (op basis van e-mailadres). Wanneer de school via een distributeur (Van Dijk/Iddink) bestelt, krijg je zogenaamde Edu-iX-licenties en komen de leerlingen automatisch in de nieuwe omgeving terecht vanuit hun ELO met een nieuw account.

Leerlingen die nog een resterende termijn op hun licentie hebben, zullen een overgangslicentie krijgen.

Via welke startpagina loggen leerlingen in?

Leerlingen die direct inloggen bij DIGIT, loggen vanaf het nieuwe schooljaar in op www.digit-vo.nl. Er is dus geen schoolspecifieke URL meer.

Leerlingen die via Edu-iX (single sign-on) werken, komen direct in de leeromgeving van DIGIT terecht.

Blijven alle antwoorden, resultaten en instellingen bewaard?

Ja, alle antwoorden en resultaten van leerlingen blijven bewaard in de oude leeromgeving en kan je exporteren naar PDF of Excel. De resultaten worden niet meegenomen naar de nieuwe leeromgeving.

Verandert de inhoud van DIGIT?

Het lesmateriaal (onderdelen en onderwerpen) blijven gelijk. De manier van werken voor leerlingen wijzigt wel. In de hoofdstukken zijn vragen toegevoegd, waar leerlingen op beoordeeld worden. Aan het einde van een hoofdstuk krijgen ze een score op basis van de gemaakte vragen, die automatisch nagekeken worden. Het is mogelijk in te stellen, dat leerlingen verder mogen, als zij het voorgaande hoofdstuk met een voldoende score hebben afgerond.

Er zullen geen verplichte toetsen meer zijn aan het eind van elk hoofdstuk, aangezien leerlingen tijdens het werken in het hoofdstuk al direct beoordeeld worden op hun kennis en vaardigheden. Toetsen zullen we blijven aanbieden, maar zijn optioneel door jou als docent in te zetten.

Zijn er trainingen die ik kan volgen?

Ja, wij zullen direct na de zomervakantie 6 regiobijeenkomsten houden. Deze regiobijeenkomsten hebben als doel om alle aanwezigen startklaar te maken. Een training om alle mogelijkheden door te nemen is zeer aan te bevelen. Zorg dat tenminste één persoon van je school zich voor één van deze bijeenkomsten aanmeldt. Ook zullen we enkele webinars houden om vragen te beantwoorden. Wij informeren je hier actief over. Bekijk deze pagina voor meer info over de trainingen.

Kan ik in de nieuwe omgeving zelf lesmateriaal toevoegen?

Ja, je kunt op termijn zelf opdrachten toevoegen aan DIGIT. Leerlingen maken en leveren deze via de omgeving in. Jij krijgt een melding in de docentomgeving, nadat leerlingen een opdracht hebben geüpload, zodat je deze kunt beoordelen.

Blijft het ISBN voor bestellingen van DIGIT gelijk?

Ja, hier verandert niets aan. Als de licenties voor DIGIT op de boekenlijst staan met het bekende ISBN, zullen automatisch de juiste licenties worden toegevoegd.

Ik heb nog licenties over in mijn docentomgeving, gaan deze mee over naar de nieuwe docentomgeving?

Uiteraard. Deze zijn vooraf door jullie ingekocht en nog niet gebruikt. Wij zullen deze voor jou klaarzetten in de nieuwe leeromgeving.