Dé totaaloplossing voor digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering
Micro:bit

DIGIT en TU Delft slaan de handen in één voor het maken van geschikt lesmateriaal voor het onderdeel Computational Thinking. We stellen u graag voor aan Felienne Hermans; onze nieuwe auteur.

Felienne Hermans
Felienne Hermans is docent software engineering en wetenschapper aan de TU Delft. Zij staat bij haar studenten bekend om haar originele, innovatieve en vernieuwende aanpak. Met een combinatie van online en campus onderwijs doceert ze computational skills. Daarnaast doet ze onderzoek naar programmeeronderwijs en begeleidt ze afstudeerders en promovendi.

Felienne Hermans doceert op een originele, innovatieve en vernieuwende wijze computational skills aan de TU Delft. Programmeeronderwijs is ook het onderwerp van haar onderzoek: wat werkt wel en niet op het gebied van ICT-onderwijs. Vanuit het belang van programmeren vraagt ze aandacht voor goed ICT-onderwijs, niet alleen voor Delftse studenten, ook voor leerlingen en docenten in Nederland en daarbuiten. Felienne levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de ICT-skills van toekomstige studenten wereldwijd.

Aanstekelijk

Feliennes liefde voor en haar plezier in programmeren werken aanstekelijk. Zij inspireert, ze vindt dat ook niet-beta’s, ook meisjes, ook blinden of slechtzienden, ook kinderen uit “achterstandswijken” de kans moeten krijgen om te leren programmeren. En ze weet velen mee te krijgen met die missie.

Wat en wanneer?

Felienne is al druk aan de slag met het lesmateriaal. Het onderdeel Computational Thinking in DIGIT gaat van 3 studiebelastingsuren naar ruim 15 studiebelastingsuren. Leerlingen zullen zowel aan de slag gaan met blokkentalen, als met geschreven programmeertalen zoals Python. Uiteraard allemaal aangeboden op een speelse ‘hybride’ manier met zowel klassikale als digitale werkvormen.

In juni zullen enkele scholen het nieuwe lesmateriaal gaan testen. Vanaf de start van het nieuwe schooljaar kan iedereen er mee aan de slag!

Meer zien?

Interesse in DIGIT? Wij maken graag kosteloos een persoonlijke proefomgeving voor uw school aan. U krijgt dan ook toegang tot de docentomgeving. Bent u benieuwd naar het nieuwe lesmateriaal voor Computational Thinking? Vanaf eind mei kunnen we u een preview geven.

Vraag naar René de Wild (bel 06-13461107 of mail naar: [email protected]) voor een previewvrijblijvende prijsopgave en/of een proefomgeving.

Naar meer nieuws
Naar boven