Dé totaaloplossing voor digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering
Codeweek 2021

Doe mee met de CodeWeek 2021 en geef programmeren een plekje in je klas! De EU-programmeerweek, een initiatief om digitale vaardigheden voor iedereen bereikbaar te maken, staat weer voor de deur. Ga tussen 9 en 24 oktober de uitdaging aan met onze challenges. 

Leren programmeren helpt ons de snel veranderende wereld om ons heen te begrijpen, ons begrip van de werking van technologie te vergroten en vaardigheden en mogelijkheden te ontwikkelen om nieuwe ideeën te ontdekken en te innoveren.

Klaar om de uitdaging aan te gaan?

In totaal bieden wij twee CodeWeek challenges aan:

  • Micro:bit challenge
  • Unplugged challenge

De challenges bieden scholieren uit het voortgezet onderwijs de mogelijkheid hun eerste stappen als digitale makers te zetten. Met iedere challenge een mooie ervaring rijker. Programmeer ervaring is niet nodig. De challenges variëren in moeilijkheidsgraad, zodat je kunt kiezen welke challenge het beste past bij het niveau van de leerlingen.

Zo doe je mee:

  1. Maak tussen 9 en 24 okt. tijd in je lesprogramma om de challenge(s) uit te voeren.
  2. Kies uit een van de onderstaande challenges of doe ze allebei!
  3. Maak het eindresultaat zichtbaar. en deel het via Linkedin @Uitgeverij Instruct of Twitter @Instruct_Uitg

 

 

 

 

MICRO:BIT

Unplugged challenge

 

 

 

 

UNPLUGGED

Wat is programmeren

De EU-programmeerweek CodeWeek 2021 is een burgerinitiatief dat erop is gericht om programmeren en digitale vaardigheden op een leuke, aantrekkelijke manier voor iedereen bereikbaar te maken. Programmeren is een pakket met vaardigheden op het gebied van computational thinking, probleemoplossing, kritisch denken, logica, samenwerking en creativiteit.

CodeWeek 2021

De EU-programmeerweek (van 9 t/m 24 oktober) wordt voor het negende jaar gehouden en is voor mensen van alle leeftijden. Om zoveel mogelijk burgers mee te laten doen aan dit initiatief organiseren scholen, (non-profit)organisaties en programmeerclubs diverse activiteiten rond programmeren en computationeel denken. Overige activiteiten vind je hier: CodeWeek 2021

Naar meer nieuws
Naar boven