Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard
R0b-0tt gevorderd

Twee modules voor de groepen 7 en 8.

De modules ‘Programmeren gevorderd: R0b-0tt in de klas‘ en ‘Programmeren gevorderd, micro:bit‘ staan online voor de groepen 7 en 8 in DIGIT-po.

 

R0b-0tt in de klas

In deze module leren de leerlingen van groep 7/8 hoe zij zich kunnen voorbereiden op de komst van hun nieuwe klasgenoot, R0b-0tt. De leerlingen leren wat robots zijn en hoe ze werken, maar ook over programmeertaal, loops en als-dan-voorwaarden. Deze module is ontwikkeld door Bureau Jeugd & Media (https://www.bureaujeugdenmedia.nl/) en is een unplugged module, die zonder extra materialen ingezet kan worden (er zijn dus geen extra tools benodigd).

 

 

Micro:bit: gevorderd

Leerlingen gaan in deze module aan de slag met de micro:bit. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe ze berichten kunnen versturen, feestverlichting kunnen aansluiten op de micro:bit en een Electrospel kunnen maken. Deze module is ontwikkeld door Pauline Maas (https://4pip.nl/).

 

 


Meer weten over DIGIT-po?

De ervaring is dat het vak digitale geletterdheid er vaak even bij komt. Stem daarom een goed plan af met jouw school en geef digitale geletterdheid de benodigde aandacht. Vul hier het contactformulier in en we informeren je graag over alle mogelijkheden van DIGIT.

Overweeg je met een methode voor digitale geletterdheid te gaan werken? Laat je op afstand informeren over de digitale lesmethode en de online omgeving. De komende periode staan er meetings gepland om docenten op afstand kennis te laten met de methoden.

Klik hier om je aan te melden voor een kennismaking met DIGIT-po.


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Twitter.

Naar meer nieuws
Naar boven