Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering

De computer is al jarenlang niet meer weg te denken uit onze samenleving en ook andere digitale technologieën veroveren de wereld in een rap tempo. Het goed omgaan met digitale middelen is belangrijk. Voor nu en voor later. Het zorgt ervoor dat je mee blijft draaien in de maatschappij. Digitale vaardigheden zijn dan ook essentieel in het onderwijs om aan leerlingen en docenten mee te geven. Zo zijn en blijven ze op de toekomst voorbereid.

Digitale vaardigheden in het curriculum

Dat betekent ook dat het onderwijs goed moet aansluiten bij de moderne samenleving en de toekomst. Geen wonder dat digitale geletterdheid naar verwachting in 2023 of 2024 een vaste plek krijgt in het curriculum. Daarbij wordt in het lesprogramma op scholen ruimte gemaakt voor het aanleren van digitale vaardigheden.

Digitale geletterdheid bestaat uit vier digitale vaardigheden die nodig zijn om de digitale technologie optimaal te benutten. Deze digitale vaardigheden zijn de belangrijkste pijlers binnen het curriculum;

Digitale vaardigheden implementeren in het onderwijs

Scholen kunnen nu al inspelen op deze ontwikkeling door zich voor te bereiden op deze uitbreiding in het lesprogramma. In onze whitepapers voor het po, vo en mbo leggen we stap voor stap uit hoe je digitale geletterdheid invoert op jouw school. Met tips voor de implementatie, praktische adviezen en aandachtspunten om jouw leerlingen op de meest optimale manier in de toekomst digitale vaardigheden bij te brengen. Zo ben je ook als school zijnde helemaal op de toekomst voorbereid.

De voordelen van DIGIT:

  • Totaalpakket voor alle domeinen van digitale geletterdheid
  • Zelfstandig én klassikaal te doorlopen
  • Actueel en in de belevingswereld van de leerling
  • Docent heeft optimale controle en sturing over leerlingen en klassen

Zoveel scholen, zoveel wensen. Wij helpen graag met het zoeken naar de aanpak die aansluit op de behoefte van de school.

Download whitepaper PO

Download whitepaper VO

Download whitepaper mbo

Neem contact op om samen de mogelijkheden te bespreken voor jouw school.

Neem contact op

Naar boven