Dé totaaloplossing voor digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering

Digitale geletterdheid in het basisonderwijs

Veel basisscholen zijn druk bezig 21st century skills in hun onderwijs te integreren. DIGIT-po is dé complete leerlijn voor het aanleren van digitale geletterdheid in het basisonderwijs. De methode is volledig online, altijd actueel en direct inzetbaar. Het is met DIGIT-po mogelijk digitale geletterdheid te integreren met bestaande vakken.

DIGIT-po

In het basisonderwijs start het werken met en in de digitale wereld. Hoe gaan kinderen om met de uitdagingen die de online technologie hen biedt? Het is belangrijk dat kinderen leren ‘zijn’ in de digitale wereld en de beschikbare online technologie ook kunnen toepassen. DIGIT-po helpt hen bij deze ontwikkeling.

Leerlingen die DIGIT-po hebben afgerond, zijn zo vaardig op pc, laptop of Chromebook dat zij hier voordelen van hebben bij het gebruik ervan in het dagelijks leven en het vervolgonderwijs. Het uitgangspunt van DIGIT-po is het rapport ‘Digitale Geletterdheid’ van het SLO en het voorstel voor digitale geletterdheid van Curriculum.nu wat volledig aansluit op de gestelde einddoelen.

Onderbouw én bovenbouw

DIGIT-po leeromgeving

DIGIT-po is beschikbaar voor zowel de onderbouw als de bovenbouw. In de onderbouw hebben we speelse online en offline opdrachten en spelletjes die de leerlingen prikkelen en vooral veel plezier geven. Het lesmateriaal voor de bovenbouw sluit hier naadloos op aan. Zo garandeer je dat alle leerlingen tenminste dezelfde basis hebben voordat ze in groep 5 de diepte in gaan met DIGIT-po.

Integratie digitale geletterdheid

Voor leerkrachten is er bij het lesmateriaal voor de bovenbouw een extra tegel beschikbaar gericht op integratie. Je vindt hier concrete lesideeën voor het integreren van DIGIT-po met bestaande vakken (zoals taal, rekenen en wereldoriëntatie) en ons Integratiemagazine.

Digitale geletterdheid bestaat uit vier domeinen; ICT Basisvaardigheden, Informatievaardigheden, Mediawijsheid en Computational thinking.

DIGIT-po bevat twee extra domeinen; Digitaal burgerschap en Digitale economie.

Digitaal burgerschap en Digitale economie zijn gebaseerd op het nieuwe curriculum.

De domeinen zijn ontwikkeld voor leerlingen vanaf groep 1 tot en met groep 8. Het lesmateriaal is toegankelijk via Basispoort.

DIGIT-po bevat zes domeinen:

Aanvullende domeinen:

Direct starten met digitale geletterdheid? Alle tips en tricks vind je in dit whitepaper.

Voor meer informatie en prijzen

Productoverzicht

DIGIT-po kosteloos inzien

Proeflicentie aanvragen


Vrijblijvend kennismaken?
Neem deel aan onze online kennismaking.

Bekijk de agenda

Naar boven