Digitale geletterdheid in het voortgezet onderwijs
Veel middelbare scholen zijn druk bezig 21st century skills in hun onderwijs te integreren. DIGIT-vo is dé complete leerlijn voor het aanleren van digitale geletterdheid in het voortgezet onderwijs. De methode is volledig online, altijd actueel, direct inzetbaar en uitermate geschikt voor tto-scholen. DIGIT is namelijk ook beschikbaar in het Engels! Ook is het met DIGIT-vo mogelijk digitale geletterdheid te integreren met bestaande vakken.
DIGIT-vo
Leerlingen die DIGIT-vo hebben afgerond, zijn zo vaardig op pc, laptop of Chromebook dat zij hier voordelen van hebben bij het gebruik ervan in het dagelijks leven en het vervolgonderwijs. Het uitgangspunt van DIGIT-vo is het rapport ‘Digitale Geletterdheid’ van het SLO en het voorstel voor digitale geletterdheid van Curriculum.nu en sluit volledig aan op de gestelde einddoelen.
DIGIT-vo is beschikbaar voor:
- praktijkonderwijs;
- onderbouw vmbo;
- onderbouw havo/vwo.
Op zoek naar lesmateriaal voor de bovenbouw? DIGIT-vmbo Informatietechnologie is beschikbaar voor:
- vmbo bovenbouw leerjaar 3;
- vmbo bovenbouw leerjaar 4.
Digitale geletterdheid bestaat uit vier domeinen; ICT Basisvaardigheden, Informatievaardigheden, Mediawijsheid en Computational thinking.
Daarnaast bevat DIGIT-vo vier extra domeinen; Digitaal burgerschap, Digitale economie, Projecten en het E-lab.
Digitaal burgerschap en Digitale economie zijn gebaseerd op het nieuwe curriculum. Projecten en E-lab zijn domeinen waarin leerlingen hun kennis en vaardigheden kunnen toepassen door praktisch aan de slag te gaan met diverse onderwerpen.
DIGIT-vo bevat 8 domeinen:
Aanvullende domeinen:
Direct starten met digitale geletterdheid? Alle tips en tricks vind je in dit whitepaper.
Voor meer informatie en prijzen
DIGIT-vo kosteloos inzien
Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over DIGIT-vo?
Maak vrijblijvend kennis!