Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 500+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard

DIGIT-vo

Veel middelbare scholen zijn druk bezig 21st century skills in hun onderwijs te integreren. DIGIT-vo is dé complete leerlijn voor het aanleren van digitale geletterdheid in het voortgezet onderwijs. De methode is volledig online, altijd actueel en direct inzetbaar.

Digitale geletterdheid in het voortgezet onderwijs

Leerlingen die DIGIT-vo hebben afgerond, zijn zo vaardig op pc, laptop of Chromebook dat zij hier voordelen van hebben bij het gebruik ervan in het dagelijks leven en het vervolgonderwijs. Het uitgangspunt van DIGIT-vo is het rapport ‘Digitale Geletterdheid’ van het SLO en het voorstel voor digitale geletterdheid van Curriculum.nu en sluit volledig aan op de gestelde einddoelen.

Digitale geletterdheid bestaat uit vier domeinen; Basiskennis ICT, Informatievaardigheden, Mediawijsheid en Computational thinking.

DIGIT-vo bevat twee extra domeinen, E-lab en Projecten. Hierin kunnen leerlingen hun kennis en vaardigheden toepassen, wat de methode extra interessant en leerzaam maakt

DIGIT-vo bevat zes domeinen:

Direct starten met digitale geletterdheid? Alle tips en tricks vind je in dit whitepaper.

Basiskennis ICT

Basiskennis ICT legt een brede basis voor het efficiënt gebruik van computers, tablets en mobiele apparaten Het domein bevat het volgende lesmateriaal: Algemene ICT kennis & vaardigheden, Tekstverwerken met Word of Google Docs, Presenteren met PowerPoint, Prezi en/of Google Presentaties en Spreadsheets gebruiken.

Basiskennis ICTNiveau
Omgaan met een computerpro, vmbo & h/v
Tekstverwerken (Word 2019, Office 365, Google) pro, vmbo & h/v
Presenteren (PowerPoint 2019, PowerPoint 365, Google)pro, vmbo & h/v
Spreadsheets (Excel 2019, Office 265, Google Docs) vmbo, h/v

Informatievaardigheden

Leerlingen leren hierin effectief, efficiënt en verantwoord omgaan met online informatie. Het domein Informatievaardigheden bevat het volgende lesmateriaal: Effectief leren zoeken & vinden van informatie, leren bronnen te gebruiken en te beoordelen.

Informatievaardighedenniveau
Informatiepro, vmbo & h/v
Zoekenpro, vmbo & h/v
Bronnenpro, vmbo & h/v
Stappenplanpro,vmbo & h/v

Mediawijsheid

Binnen dit domein leren jongeren omgaan met, en worden ze bewust van, een groot aantal mogelijkheden van digitale media. Informatievaardigheden bevat het volgende lesmateriaal: Wat zijn digitale media? Gevolgen van sociale media, veilig internet, online pesten, privacy & omgangsvormen, sexting, digitale criminaliteit, virussen & firewalls, cookies, smartphone beveiligen en identiteitsfraude. Het lesmateriaal voor het onderdeel Mediawijsheid is geschreven door Linda Vonhof, partner en medeoprichter van Social Media Wijs.

Computational thinking

In het domein Computational thinking leren de leerlingen hoe computers denken, probleemoplossend werken met behulp van ICT-technieken en leren ze opdrachten geven met computertechnologie.

InhoudNiveau
Inleiding computational thinkingvmbo & h/v
Programmeren ( Code Studio en HTML)vmbo & h/v
Programmeren (Phyton) vmbo & h/v

Projecten en E-lab

Het domein Projecten bevat overkoepelende projecten waarbij de verbinding wordt gemaakt tussen de vier voorgaande domeinen. In het E-lab gaan de leerlingen praktisch aan de slag met bijvoorbeeld de micro:bit en schakelingen & circuits. De projecten voor de micro:bit in DIGIT-vo zijn ontwikkeld door Pauline Maas, eigenaar van 4PIP.

Voor meer informatie en prijzen.

PRODUCTOVERZICHT

Vraag gratis een proeflicentie aan.

AANVRAGEN

Naar boven