Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering

Leerlingen die de digitale middelen op de juiste manieren weten in te zetten. Die op de hoogte zijn van de valkuilen die de digitale wereld met zich meebrengen. Dát is, ondanks alle technologieën die voorhanden is, nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Met onze leerlijnen digitale geletterdheid – die aansluiten op de SLO leerlijnen – bieden we iedereen de mogelijkheid om zelfstandig én met de juiste kennis en kunde de digitale wereld te verkennen.

Leerlijnen digitale geletterdheid in de praktijk

De leerlijnen digitale geletterdheid zijn bedoelt om leraren te inspireren en beschrijven welke doelen en onderwerpen je voor digitale geletterdheid in het basis- en voorgezet onderwijs kunt gebruiken. Onze leerlijnen sluiten daarnaast naadloos aan op de leerlijnen digitale geletterdheid op gesteld door het SLO en bestaan uit vier digitale vaardigheden om leerlingen en docenten op de toekomst voor te bereiden:

Leerroute digitale geletterdheid voor het basisonderwijs

DIGIT-po is de complete online leerlijn voor het aanleren van digitale geletterdheid voor leerlingen in het basisonderwijs. Om leerkrachten op weg te helpen zijn er leerroutes, ofwel een lesplan digitale geletterdheid uitgewerkt voor de bovenbouw van het primair onderwijs.

In de leerroute kun je in een oogopslag zien in welke periode je welk domein kunt behandelen met de daarbij behorende onderdelen. De leerroutes bieden leerkrachten structuur en houvast voor de rest van het schooljaar.

Met welke leerroute ga jij aan de slag?

Leerroutes digitale geletterdheid voor het voortgezet onderwijs

DIGIT-vo bevat een volledig pakket waarin alle leerdoelen voor het aanleren van digitale geletterdheid in het voortgezet onderwijs worden afgedekt. Om docenten op weg te helpen zijn er leerroutes, ofwel lesplannen digitale geletterdheid uitgewerkt voor de onderbouw vmbo & havo/vwo en voor de bovenbouw van het vmbo (Informatietechnologie).

In de leerroutes kun je in een oogopslag zien in welke periode je welk domein kunt behandelen met de daarbij behorende onderdelen. De leerroutes bieden vmbo- en havo/vwo- docenten structuur en houvast voor de rest van het schooljaar.

Met welke leerroute ga jij aan de slag?


Wil je jouw leerlingen ook voorbereiden op de toekomst? Kom meer te weten over de mogelijkheden.

Neem contact op

Naar boven