Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering

DIGIT-updater

Het lesmateriaal DIGIT-updater is geschikt voor leerkrachten in het basisonderwijs, docenten in het voortgezet onderwijs en docenten in het mbo die hun digitale vaardigheden willen verbeteren. De methode is ontwikkeld vanuit, en afgestemd op, de onderwijspraktijk. Wat je in DIGIT-updater leert is direct te gebruiken in je werk, voor de klas of online.

Daarnaast vormt het doorlopen van de domeinen van DIGIT-updater een uitstekende voorbereiding op het lesgeven met DIGIT-po, DIGIT-vo of DIGIT-mbo. Het uitgangspunt van DIGIT-updater vormt het rapport ‘Digitale Geletterdheid’ van het SLO en het voorstel voor digitale geletterdheid van Curriculum.nu.

 

DIGIT-Updater po/vo biedt:

  • 4 + 1 domeinen: ICT basisvaardigheden, Informatievaardigheden, Mediawijsheid, Computational thinking en Online lesgeven.
  • Verdiepingsmodules: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Digiveiligheid en OneNote.
  • (Eind)toetsen: Optioneel per hoofdstuk of module.
  • DIGIT certificaat: Voor een goed afgerond domein/verdiepingsmodule.
  • Begeleideromgeving: Beheer- en volgsysteem.

DIGIT-Updater mbo biedt:

  • 6 domeinen: ICT basisvaardigheden, Basiskennis Office, MS 365, Informatievaardigheden, Mediawijsheid en Online lesgeven.
  • (Eind)toetsen: Optioneel per hoofdstuk of module.
  • DIGIT certificaat: Voor een goed afgerond domein/verdiepingsmodule.
  • Begeleideromgeving: Beheer- en volgsysteem.

 

Online lesgeven

Naast de verplichte domeinen binnen DIGIT-updater po/vo is ook het domein Online lesgeven toegevoegd aan het lesmateriaal. Hierin staan tips & tricks en worden handige programma’s behandeld om het online lesgeven gevarieerd en effectief te maken. Dit domein zit tevens in DIGIT-updater mbo.

Stappenplan

Er zijn verschillende trajecten mogelijk om de digitale geletterdheid in je team op het gewenste niveau te krijgen. Download het stappenplan om te zien welke keuzes je kunt maken om digitale geletterdheid voor docenten structureel in te bedden in de organisatie.

Voor meer informatie en prijzen

Productoverzicht

 

DIGIT-updater kosteloos inzien

Proeflicentie aanvragen

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over DIGIT-updater?

Maak vrijblijvend kennis!

Plan je afspraak

Naar boven