Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard

DIGIT-updater

Met het toenemen van de aandacht voor digitale geletterdheid voor de leerling krijgen wij steeds meer signalen dat er onder docenten ook behoefte is om zelf digitaal geletterd te worden. De methode DIGIT-updater is ontwikkeld om de digitale geletterdheid van leerkrachten in het basisonderwijs en docenten in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs te verbeteren.

Digitale geletterdheid docenten

Het cursusmateriaal is ontwikkeld vanuit, en afgestemd op, de onderwijspraktijk. Wat je in de domeinen leert is direct te gebruiken in je werk voor de klas of online. Daarnaast vormt het doorlopen van de domeinen van DIGIT-updater een uitstekende voorbereiding op het lesgeven met DIGIT-po, DIGIT-vo of DIGIT-mbo.

Er zijn verschillende trajecten mogelijk om de digitale geletterdheid in je team op het gewenste niveau te krijgen. Download het stappenplan om te zien welke keuzes je kunt maken om digitale geletterdheid voor docenten structureel in te bedden in de organisatie.

Weten hoe digitaal vaardig jij bent? Doe de digitale vaardigheidstest.

DIGIT-Updater po/vo biedt:

  • 4 + 1 domeinen digitale geletterdheid: Basiskennis ICT, Computational thinking, Infovaardigheden, Mediawijsheid en Online lesgeven.
  • Verdiepingsmodules: Word, Excel, PowerPoint en Outlook.
  • Toetsen: elk hoofdstuk kan worden afgesloten met een toets. Een module wordt afgesloten met een eindtoets.
  • Certificaat: Voor een goed afgerond domein/verdiepingsmodule krijgt een cursist een DIGIT-certificaat.
  • Begeleideromgeving: Beheer- en volgsysteem voor de begeleider.

DIGIT-Updater mbo biedt:

  • 6 domeinen digitale vaardigheden: Basiskennis ICT, Basiskennis Office, MS 365, Informatievaardigheden, Mediawijsheid en Online lesgeven.
  • Toetsen: elk hoofdstuk kan worden afgesloten met een toets. Een module wordt afgesloten met een eindtoets.
  • Certificaat: Voor een goed afgerond domein/verdiepingsmodule krijgt een cursist een DIGIT-certificaat.
  • Begeleideromgeving: Beheer- en volgsysteem voor de begeleider.

 

Beschikbare domeinen en modules

Het uitgangspunt van DIGIT-updater vormt het rapport ‘Digitale Geletterdheid’ van het SLO en het voorstel voor digitale geletterdheid van Curriculum.nu. Daarnaast is het onderdeel ‘Online lesgeven’ toegevoegd. Hierin staan tips & tricks en worden handige programma’s behandeld om het online lesgeven gevarieerd en effectief te maken.

De domeinen digitale geletterdheid zijn voor leerkrachten en docenten die hun digitale vaardigheden wil verbeteren. Naast de 5 domeinen in DIGIT-updater po/vo zijn er ook aanvullende modules voor extra verdieping op het gebied van Basiskennis ICT. Dit zijn: Word, Excel, PowerPoint en Outlook.

Voor meer informatie en prijzen

Productoverzicht

 

DIGIT-updater kosteloos uitproberen

Proeflicentie aanvragen

Naar boven