Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard

Met een computer kunnen omgaan is één, maar ook echt weten hoe een computer denkt en hoe je problemen met een computer kunt oplossen is een heel ander verhaal. Daar komen vaardigheden bij om de hoek kijken die je niet zomaar even leert, maar die wel belangrijk zijn voor de toekomst. Deze vaardigheden worden samengevat onder de noemer Computational thinking. In je dagelijkse leven kom je het overal tegen; in je smartphone, het stoplicht of je digitale camera.

Het SLO en Kennisnet beschrijven het als volgt: ‘denkprocessen waarbij probleemformulering, gegevens-organisatie, -analyse en -representatie worden gebruikt voor het oplossen van problemen‘.

Leerlingen Computational thinking bijbrengen

Met Computational thinking – die aansluit op de leerlijnen van het SLO – leren leerlingen van het primair- of voortgezet onderwijs hoe een computer denkt en hoe ze met behulp van een computer problemen kunnen oplossen. Ook de basisvaardigheden van het programmeren wordt ze bijgebracht. Als je het hebt over toekomstgericht onderwijs!

Computational thinking voor het po

Kinderen op de basisschool leren met Computational thinking hoe computers denken, probleemoplossend werken met behulp van ICT-technieken en leren ze opdrachten geven met computertechnologie.

Computational thinking voor het vo

Leerlingen uit de eerste en tweede klas in het praktijkonderwijs, vmbo en havo/vwo leren hoe computers denken, en bovenal; hoe ze computers opdrachten kunnen geven. Door te werken met diverse programmeertalen op niveau wordt de basis gelegd van het coderen.

De voordelen van DIGIT

  • Complete leerlijn om optimaal te leren;
  • Volledige controle en sturing over klassen en leerlingen;
  • Eigen materiaal toe te voegen;
  • Moderne en up-to-date online leeromgeving;
  • Zelfstandig en klassikaal te volgen.

Ontdek het domein ICT basisvaardigheden in het onderwijs:

Voor het basisonderwijs:

DIGIT-po

Voor het voortgezet onderwijs:

DIGIT-vo

Naar boven