Dé totaaloplossing voor digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering
Instruct Werkbezoek Aruba12 Min Economische Zaken

Een werkbezoek aan Aruba afgelopen mei 2022 bleek een vruchtbare en zeer waardevolle week voor het onderwijs. Het Caribisch gebied gaat de samenwerking aan met de Innovators en daarmee op korte termijn aan de slag met digitale innovaties in het onderwijs.

Digitaal onderwijs op de Caraïben

Vanuit de Regering en het Parlement van Aruba, onderwijsstichtingen en scholen is de wens uitgesproken om mee te gaan met de digitale ontwikkelingen die ook in Nederland spelen. De rode draad van het werkbezoek was dan ook digitalisering in het onderwijs in het Caribisch gebied. Op zowel het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo staat digitale geletterdheid hoog op de agenda. Door de coronacrisis is overduidelijk aangetoond dat digitaal vaardig zijn voor iedereen een must is, ook op Aruba.

In de gesprekken met verschillende partijen werd duidelijk dat het niveau van leerlingen, leerkrachten en docenten zeer uiteenloopt en niet elke school over voldoende/ de juiste devices beschikt om (digitaal) te werken en/of te werken aan digitale geletterdheid. Ten gevolge hiervan zijn er diverse trajecten opgestart om digitalisering structureel aan te pakken, eerst in het onderwijs op Aruba en aansluitend de overige eilanden.

Digitaal onderwijs op maat

Om ervoor te zorgen dat onze methodes aansluiten bij de belevingswereld en context van het Caribisch gebied zijn we aan de slag gegaan met het verzorgen van onderwijs op maat. Toegewijde leerkrachten en docenten ondersteunen ons hierbij om ervoor te zorgen dat het lesmateriaal goed aansluit.

Instruct Werkbezoek Aruba13 Stichting EPB
Werkbezoek aan stichting EPB

Een van de grote projecten waar we mee aan de slag gaan komt van stichting EPB. Ze starten met een leerlijn van digitale vaardigheden van vmbo naar mbo.

Het gaat hier onder andere om preventie awareness en klaar zijn voor de digitale toekomst.

 

Onderstaand enkele foto’s van het bezoek aan de scholen en andere instellingen.

Wie zijn de Innovators

De Innovators is een samenwerking tussen drie Nederlandse onderwijspartijen, Instruct, do-it en Vodix.

Wij vertalen onze visie op innovatie in onze producten en methoden om zo een optimale bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Nederland, Aruba en de rest van het Caribisch gebied.

Bij de samenwerking op de Caraïben wordt er rekening gehouden met de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT onderwijs en digitale vaardigheden. Leerlingen gaan aan de slag met de volgende digitale methodes:

Masha danki

Graag bedanken we de Parlementaire Onderwijscommissie, de ministeries, DEA, het ziekenhuis en de diverse scholen bij onder andere EPI, stichting EPB, Colegio Nigel Matthew, Maria College, Colegio Arubano, Colegio Hilario Angela, AVOND HAVO en in het bijzonder Kurt Thomas – Projectleider Digitalisering in het Onderwijs op Aruba, voor de warme ontvangst.

We kijken uit naar een vervolg op de succesvolle samenwerking!

Naar meer nieuws
Naar boven