Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering
Zoekplaat Digitale Geletterdheid

Instruct brengt een zoekplaat voor digitale geletterdheid uit voor het basisonderwijs én het voortgezet onderwijs. Hoe digitaal zijn jouw leerlingen nu eigenlijk en weten ze bepaalde situaties te herkennen wanneer ze het zien? De zoekplaat brengt in kaart welke basiskennis er is en aan welke digitale vaardigheden gewerkt kan worden. De DIGIT zoekplaat zorgt voor leuke gesprekken in de klas!

Waarom een zoekplaat voor digitale geletterdheid?

Zoekplaat Digitale Geletterdheid De aanleiding voor de ontwikkeling van de zoekplaat was het rapport ‘Praktijkonderzoek Digitale Geletterdheid’ van het SLO. Leerlingen hebben zich in coronatijd positief ontwikkeld. Tegelijkertijd concluderen zij dat de ongelijkheid in digitale vaardigheden is toegenomen. Docenten hebben de belangrijke taak om alle kinderen te ondersteunen in hun digitale kennis en vaardigheden.

Wil jij er ook een voor jouw klas? Vraag hier aan.

Herken jij alle plaatjes?

“Ben jij thuis in de digitale wereld? Herken jij alle plaatjes?” De zoekplaat is verdeeld in 6 thema’s met bijbehorende plaatjes (situaties). Ter ondersteuning komt de zoekplaat met een legenda en uitleg per plaatje (situatie) Er is helder onderscheid gemaakt in wat PO en VO leerlingen behoren te herkennen. Het ideale hulpmiddel om digitale geletterheid klassikaal te behandelen en zo spelenderwijs in kaart te brengen hoeveel kennis jouw leerlingen hebben van de digitale wereld.

Thema’s:

  1. Data en informatie
  2. Veiligheid en privacy
  3. De werking en het (creatieve) gebruik van digitale technologie
  4. Digitale communicatie en samenwerking
  5. Digitaal burgerschap (gaat over digitale identiteit)
  6. Digitale economie

Wil jij er ook een voor jouw klas?


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Twitter.

Naar meer nieuws
Naar boven