Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering
DIGIT voor iedereen

Digitale vaardigheden voor iedereen

Veel scholen zijn druk bezig 21st century skills te integreren aan het onderwijsplan. Maar hoe doe je dat specifiek met het onderdeel digitale vaardigheden? Hoe maak je jouw leerlingen digitaal geletterd? DIGIT biedt verschillende methoden voor digitale vaardigheden, voor iedereen, gericht op het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, het (v)mbo en laaggeletterden.

Met DIGIT maak je iedereen digitaal geletterd. DIGIT is een complete online leerlijn voor het aanleren van computer- en digivaardigheden.

DIGIT-po

DIGIT-po digitale vaardigheden voor iedereen

DIGIT-po is momenteel in ontwikkeling. De eerste modules zijn vanaf september 2020 beschikbaar. Meer weten? Meld je hier aan en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

DIGIT-vo

DIGIT-vo digitale vaardigheden voor iedereen

DIGIT-vo is sinds 2016 beschikbaar en wordt op dit moment op meer dan 300 scholen in het voortgezet onderwijs ingezet. De methode DIGIT-vo sluit aan op de komende curriculum-wijziging, waarin digitale geletterdheid als nieuw leergebied wordt toegevoegd voor het voorgezet onderwijs.

DIGIT-mbo

DIGIT-mbo digitale vaardigheden voor iedereen

Toets-ICT is vanaf januari verder gegaan onder de naam DIGIT-mbo. DIGIT-mbo bevat modules voor het aanleren van computervaardigheden en nieuwe media. De modules binnen de portal bieden we aan sinds 2006 op vele ROC’s. Een van de modules uit DIGIT-mbo zijn de Keuzedelen voor Digitale Vaardigheden.

DIGIT-start

DIGIT-start

Iedereen moet digitaal vaardig zijn om volwaardig aan de maatschappij te kunnen deelnemen. DIGIT-start besteedt aandacht aan de noodzakelijke digitale basisvaardigheden. Het doel is digitale zelfredzaamheid voor laaggeletterden die nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. De inhoud van de lesstof van DIGIT-start is afgestemd op de eindtermen van de ‘Regeling digitale vaardigheden educatie 2018’.

DIGIT-updater

DIGIT-updaterVoor nagenoeg iedere beroepsgroep is het van belang dat men beschikt over digitale basisvaardigheden. Om die up-to-date te houden en te professionaliseren moet je er aan blijven werken. DIGIT-updater biedt deze mogelijkheid aan docenten en andere professionals uit het werkveld.


Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen jouw leergebied? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Naar meer nieuws
Naar boven