Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering
Digitale Vaardigheden Voor Het Praktijkonderwijs

Waarom digitale vaardigheden essentieel zijn in het praktijkonderwijs

Leerlingen in het praktijkonderwijs hebben digitale vaardigheden nodig, en dat heeft twee belangrijke redenen: 

  • Banen die vroeger eenvoudige handmatige arbeid vereisten, zijn nu doordrenkt met technologie. Zelfs binnen de traditionele sectoren zoals de bouw, de zorg en de detailhandel, zijn digitale vaardigheden van onschatbare waarde geworden.
  • Daarnaast leven we tegenwoordig in een digitale samenleving. Hierin is een groot deel van de (overheids)informatie alleen digitaal beschikbaar. Zonder de juiste digitale vaardigheden is het lastig om goed te functioneren in onze maatschappij.

Geen specifieke leermiddelen

Tot voor kort dachten we dat leerlingen vanzelf digivaardig werden – als ze maar met enige regelmaat achter de computer zaten. Duidelijke eisen en richtlijnen waren er niet. Daarom hoefden scholen ook geen specifieke leermiddelen of lesmethoden in te zetten. Dit gold ook voor het praktijkonderwijs. Gelukkig is het tij gekeerd en is er steeds meer aandacht voor digitale geletterdheid in de klas.

DIGIT-vo voor het praktijkonderwijs

Alleen is het aanleren van digitale vaardigheden bij leerlingen in het praktijkonderwijs wel een uitdaging, want iedere leerling is anders qua niveau en mogelijkheden. Sommigen hebben te maken met een leeruitdagingen die het aanleren van nieuwe technologieën moeilijker maken. Anderen hebben beperkte toegang tot moderne technologie waardoor ze met een achterstand aan het leerproces beginnen. Een standaard lesmethode werkt dus niet. Daarom heeft Instruct de methode DIGIT-vo uitgebreid met nieuwe modules speciaal voor het praktijkonderwijs. 

Het lesmateriaal is volledig afgestemd op de behoeften van het praktijkonderwijs. De modules zijn kort en eenvoudig. Door middel van nulmetingen houd je als docent gemakkelijk overzicht van de individuele voortgangen. Ook zijn er aanvullende opdrachten voor de leerlingen die snel door het materiaal gaan of extra uitdaging nodig hebben. Kort gezegd: met DIGIT-vo PrO ontwikkelen de leerlingen de essentiële digitale vaardigheden waar ze de rest van hun leven plezier van hebben. 


DIGIT-vo PrO maakt jouw leerlingen digivaardig

Wil je weten hoe? Bekijk methode en vraag kosteloos een proefaccount aan. 

Proeflicentie aanvragen

Naar meer nieuws
Naar boven