Dé totaaloplossing voor digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering

Op woensdag 30 maart 2022 zal de eerste editie van Planet Robot plaatsvinden op Marinewerf Willemsoord in Den Helder. Planet Robot is een gratis tech-event voor het onderwijs met focus op robotica. Dit evenement komt tot stand door een unieke samenwerking tussen Uitgeverij Instruct, DO-IT, B-Bot.nl, College De Brink, Scholen aan Zee, de Koninklijke Marine en Dutch Robot Games. 

Welk team mag zich de eerste Planet Robot kampioen noemen? De opdracht luidt als volgt: ontwerp, programmeer en bouw in teamverband één of meerdere robots en ga de strijd aan met andere scholen op Planet Robot. Op 30 maart 2022 zullen teams uit heel Nederland tegen elkaar strijden. Er zijn meerdere prijzen te verdelen op Planet Robot. Niet alleen de teams met de sterkste bots worden bekroond tot Planet Robot kampioen, maar er is ook een juryprijs en een publieksprijs te winnen in meerdere categorieën. Echter, meedoen is belangrijker dan winnen. Daarom worden er de gehele dag veel meer activiteiten aangeboden op de Marinewerf, onder andere door de Koninklijke Marine.

Er zijn twee divisies waar teams met de zelfontworpen bots aan kunnen deelnemen; de First Division met bots tot 13 kilogram en de Second Division met bots tot 5 kilogram. De First Division is geschikt voor de gevorderde bouwer. Deze divisie richt zich met name op de bovenbouw van het voortgezet onderwijs, maar ook andere onderwijslagen en particuliere teams zijn welkom. De bots in de Second Division worden aangedreven door de micro:bit, een minicomputer waarmee je kunt leren programmeren. Deze divisie is alleen toegankelijk voor scholen en richt zich op de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Scholen die deelnemen aan Planet Robot besteden in het voortraject automatisch aandacht aan meerdere leergebieden en thema’s, namelijk: techniek, robotica, 21st century skills, digitale geletterdheid, informatica, natuurkunde en programmeren. Het evenement op woensdag 30 maart 2022 voegt daar een spannend competitie-element aan toe. 

Het is de eerste keer dat Planet Robot plaatsvindt, met als doel om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Voor meer informatie en aanmelden: www.PlanetRobot.nl

Naar meer nieuws
Naar boven