Dé totaaloplossing voor digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering
Eindelijk weer live!

Op 13 oktober 2021 vond de VO Inspiratiedag digitale geletterdheid en informatica plaats. Nadat de datum van dit evenement drie keer verzet was, kon het eindelijk weer live plaatsvinden. VO-docenten uit het hele land verzamelden zich bij InnStyle in Maarsen om zich te laten inspireren. En dat is gelukt! Hafida en Adriaan van Instruct trapten af, de sfeer zat er gelijk goed in.

Keynote Ivo Jansch

Ivo Jansch gaf een boeiende presentatie over de ontwikkeling van de CoronaMelder- en de CoronaCheck-app. Hoe doe je dat als er enorme tijdsdruk is en alle ogen op je gericht zijn? En hoe minimaliseer je het wantrouwen ten opzichte van zo’n app?

Na de keynote was er een pauze om elkaar te ontmoeten en de nieuwe inzichten te bespreken.

Keuzeworkshops

Vervolgens kozen de docenten uit de workshops: Wijs met media door Linda Vonhof of micro:bit in de klas waarbij je met Martine Segers actief aan de slag ging. En uit: Toetsing van Grondslagen (B) en Programmeren (D) door Renske Weeda of Mongo DB uit keuzethema Databases (H) door Kevin Krul. Er werd aandachtig geluisterd, druk geknutseld en geprogrammeerd.

Nog meer keuze

Na nog een pauze bestond het keuzeprogramma uit: Meer met Microsoft Teams met Marja den Boer, Informatievaardigheden door de KNVI, Puzzelen met Prolog: logisch programmeren of een meet & greet met Ivo Jansch waarin je dieper in kon gaan op zijn keynote eerder die dag. De workshop Puzzelen met Prolog van Fundament-ontwikkelaar Wouter van den Brink was zo populair dat er stoelen bijgezet moesten worden.

Foto’s

Frans Peeters legde het evenement op foto’s vast (ook de foto’s in dit bericht zijn van zijn hand). Via deze link kom je in het album. Hier lees je wat hij er zelf van vond. Bedankt Frans!

Afsluiting

Tot slot was er een enthousiaste presentatie van het eerste techevenement van Nederland Planet Robot door René de Wild. Daarna werd er gezellig met elkaar gegeten en nagepraat, waardoor je na de file naar huis kon.

Volgend jaar weer?!

Naar meer nieuws
Naar boven