Dé totaaloplossing voor digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering
Kwalificatiedossier Business Services

Vanwege de snel veranderende arbeidsmarkt is er een nieuw kwalificatiedossier Business Services ontwikkeld waarmee scholen vanaf het nieuwe schooljaar hun opleidingen in zakelijke dienstverlening kunnen vormgeven. Door samenvoegingen telt het KD straks nog maar zes profielen. Digitale vaardigheden komen bij alles zes de profielen terug als eis waarvoor DIGIT een basispakket vanaf schooljaar 2022-2023 beschikbaar stelt. 

Het Kwalificatiedossier Business Services vergroot baankansen

Een student moet aan een aantal eisen voldoen om een mbo-diploma te behalen. Deze eisen staan in een kwalificatiedossier beschreven. Hoe beter de eisen aansluiten op de wensen van het bedrijfsleven, hoe groter de kans op een baan. De snel veranderende arbeidsmarkt heeft ertoe geleidt dat experts uit het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs samen zijn gaan nadenken over wat mbo-studenten moeten leren. Het Kwalificatiedossier Business Services is dan ook gebaseerd op persoonlijke expertise, maar bovenal op actuele trendrapporten vanuit het SBB en andere gevalideerde bronnen.

Digitale vaardigheden voor het KD Business Services

Goede digitale vaardigheden zijn essentieel, waarbij de beroepsbeoefenaar continu moet bijblijven bij de ontwikkelingen op dit vlak. DIGIT ontwikkelt een basispakket waarvan het nieuwe lesmateriaal zal bestaan uit een basispakket dat nodig is voor elk profiel, zoals het beheersen van Word, Excel en Internet.

Daarop aansluitend kan per profiel gekozen worden uit extra modules die daarbij passen, bijvoorbeeld Outlook en Excel gevorderd. Per profiel zijn er ook één of meerdere projecten beschikbaar gericht op de beroepspraktijk. Onderstaande tabel is nog in ontwikkeling en is dus onder voorbehoud.

Wil je hier meer over weten? Op dinsdag 26 april om 15.30 uur organiseren wij een online kennismaking waarin we je meer vertellen over het lesmateriaal voor dit kwalificatiedossier.

Aanmelden

Engelse namen in het kwalificatiedossier

Het nieuwe kwalificatiedossier telt straks nog maar zes profielen. De oude profielen ‘medewerker (financiële) administratie’ en ‘medewerker secretariaat en receptie’ zijn bijvoorbeeld samengevoegd in het profiel ‘Assistant Business Services’. En aparte profielen voor ‘klantmedewerker bancaire diensten’, ‘klantmedewerker inkomensverzekeringen’ en ‘klantmedewerker vermogen’ worden samengevoegd in het profiel ‘Legal, Insurance & HR Services Specialist’. Er is gekozen voor Engelstalige functietitels omdat deze beter aansluiten bij internationale standaarden.

Bron: MBO Today


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Facebook.

Naar meer nieuws
Naar boven