Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard
Ontwikkeling DIGIT-po

DIGIT-po is de complete online leerlijn voor het aanleren van digitale geletterdheid voor leerlingen in het basisonderwijs. De methode bevat een volledig pakket waarin alle leerdoelen voor het aanleren van digitale vaardigheden worden afgedekt. Om leerkrachten op weg te helpen hebben wij voorbeeld leerlijnen beschikbaar gesteld.

Leerlijn DIGIT-po

Om leerkrachten op weg te helpen hebben wij voorbeeld leerlijnen digitale geletterdheid uitgewerkt voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs. In de leerlijn DIGIT-po zie je in een oogopslag in welke periode je welk domein kunt behandelen met de daarbij behorende onderdelen. De leerlijnen bieden leerkrachten die lesgeven aan groep 5, 6, 7 en 8 structuur en tevens houvast voor de rest van het schooljaar.

Vanaf welke klas ga jij aan de slag met het geven van digitale geletterdheid?

Klik op afbeeldingen om te vergroten.

Download hier de voorbeeld leerlijnen startend vanaf groep 5, 6, 7 en 8.

Voor de leerlijnen zijn de leerplankaders van SLO als uitgangspunt gebruikt. Digitale geletterdheid is het geheel van Basiskennis ICT, Informatievaardigheden, Mediawijsheid en Computational thinking. In de module Computational thinking leren de leerlingen werken met bijvoorbeeld bots en/of de micro:bit. Zo maken de kinderen op een leuke manier kennis met programmeren en coderen.

De ervaring is dat het vak digitale geletterdheid er vaak even bij komt. Stem daarom een goed plan af  met jouw school en geef digitale geletterdheid de benodigde aandacht.

Vraag nu een vrijblijvend videogesprek aan of ervaar zelf via een proeflicentie welke mogelijkheden DIGIT-po biedt.

INFORMATIE AANVRAGEN

Naar meer nieuws
Naar boven