Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering

Digitale vaardigheden zijn in vrijwel alle beroepen noodzakelijk, daarom hebben wij lesmateriaal voor allerlei niveaus en opleidingen. Naast het uitgebreide lesmateriaal voor digitale vaardigheden in DIGIT-mbo, bieden wij ook lesmateriaal aan dat specifiek gericht is op bepaalde beroepen.

Elke student moet aan het einde van de studie de kennis hebben en vaardigheden beheersen die beschreven staan in het kwalificatiedossier en keuzedeel. Het beheersen van digitale vaardigheden zijn daar een belangrijk onderdeel van.

Kosteloos inzien?

Proeflicentie aanvragen

Zorg & Welzijn

De zorg wordt steeds digitaler. Digitaal vaardig zijn, is daarom voor studenten van zorgopleidingen steeds belangrijker. Om deze digitale competenties te versterken, bieden we beroepsspecifiek lesmateriaal aan dat aansluit bij verschillende opleidingen binnen Zorg & Welzijn. Hiermee krijgen studenten de vaardigheden en kennis mee die essentieel zijn om hun toekomstige beroep effectief uit te kunnen oefenen.

Het lesmateriaal is ontwikkeld voor de opleidingen:

 • Helpende in de zorg
 • Maatschappelijke zorg
 • Verpleegkundige

Het lesmateriaal voor Zorg & Welzijn omvat de volgende onderdelen:

 • Basis digitale vaardigheden
 • Digitale zorg
 • Praktische opdrachten

Basis digitale vaardigheden

Het onderdeel Basis digitale vaardigheden bevat modules waarin computervaardigheden, zoals het gebruik van Word en PowerPoint, effectief gebruik van Social media en Mediawijsheid, worden aangeleerd.

De theorie wordt uitgelegd in heldere instructievideo’s, waarna studenten zelfstandig aan de slag kunnen met de verschillende werkvormen en opdrachten. De kennis kan vooraf worden getoetst met een 0-meting, zodat iedere student op eigen niveau door de lesstof kan. Elke module kan worden afgesloten met een eindtoets.

Digitale zorg

In het onderdeel Digitale zorg komen de meest voorkomende eHealth-toepassingen aan bod, zoals toepassingen voor telezorg en zelfmeetapparatuur. Dit wordt geïllustreerd met praktijkvideo’s. Bovendien komen binnen deze module ook onderwerpen als robotica, domotica en AI (kunstmatige intelligentie) aan de orde.

Praktijkopdrachten

Hierin worden de opgedane vaardigheden en kennis uit de onderdelen Basis digitale vaardigheden en Digitale zorg toegepast. Studenten worden uitgedaagd om oplossingen te bedenken voor verschillende zorggerelateerde vraagstukken en werken dit uit in bijvoorbeeld een verslag of presentatie. De opdrachten zijn beschikbaar op verschillende niveaus (2 t/m 4) en zijn geschikt voor studenten in opleidingen Helpende in de zorg, Maatschappelijke zorg en Verpleegkunde.

Integratie van digitale vaardigheden in de les

Met dit lesmateriaal zijn studenten goed voorbereid op hun stage en toekomstige beroep. Deze lessen en opdrachten kunnen prima worden opgenomen in de bestaande lesprogramma’s.

De voordelen van DIGIT

 • Complete leerlijn om optimaal te leren;
 • Volledige controle en sturing over klassen en studenten;
 • Eigen materiaal toe te voegen;
 • Moderne en up-to-date online leeromgeving;
 • Zelfstandig en klassikaal te volgen.

Voor meer informatie en prijzen

Productoverzicht

Kosteloos inzien?

Proeflicentie aanvragen

Naar boven