Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering

Heb je te maken met (digitaal) laaggeletterden en ben je benieuwd hoe andere scholen hun cursisten digitaal zelfredzaam maken? We spraken met Ngetja Chin-A-Fat en Joshua Balja van Albeda Startcollege, afdeling Taal en inburgering, over hun ervaringen met DIGIT-start.

Iedereen moet digitaal vaardig zijn om volwaardig aan de maatschappij te kunnen deelnemen. De lesmethode DIGIT-start besteedt, in eenvoudig taalgebruik, aandacht aan de noodzakelijke digitale basisvaardigheden. Het doel is aantoonbare digitale zelfredzaamheid voor mensen die nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt.

DIGIT-start interviewBen je benieuwd hoe DIGIT-start en de gevalideerde examens worden ingezet? Ngetja en Joshua delen hun verhaal en vertellen hoe ze de cursisten helpen om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen.

  • Klik hier om het interview te bekijken op Youtube.
  • Liever alleen luisteren? Ga naar Spotify.

Kennismaken

Denk je eraan om DIGIT-start nu of in in de toekomst te kunnen gebruiken, wil je meer informatie of wil je overleggen over jullie specifieke situatie en wensen?

Plan een afspraak in de agenda van Laurens Ledelay, adviseur DIGIT-start. Of vraag direct een proeflicentie aan.

Plan je afspraak

DIGIT-start

In een steeds verder digitaliserende maatschappij is het een groot probleem dat een aanzienlijk deel van Nederland niet digivaardig is. Iedereen moet over voldoende digitale vaardigheden beschikken om zelfstandig en veilig aan de maatschappij te kunnen deelnemen. DIGIT-start biedt ondersteuning aan mensen die nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt.

Meer informatie DIGIT-start

Naar meer nieuws
Naar boven