Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering
Life@18 in DIGIT-mbo

Stel je voor dat je net 18 bent geworden, en plotseling moet je belangrijke beslissingen nemen over verzekeringen en studiefinanciering. Dat kan behoorlijk overweldigend zijn, toch? Hier is het ding: slechts 1 op de 4 15-jarigen in Nederland heeft de juiste leesvaardigheden. En nog zorgwekkender is dat veel jongeren het mbo verlaten zonder diploma of met een te laag taalniveau. Dit is geen kleine kwestie, want lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden zijn tegenwoordig absoluut noodzakelijk voor banen, het dagelijks leven en vervolgstudies.

Stichting Lezen en Schrijven lanceert Life@18

Stichting Lezen En Schrijven Logo Maar we hebben goed nieuws! Stichting Lezen en Schrijven heeft een geweldig initiatief gelanceerd om jongeren te helpen. Het heet Life@18, en het is een educatief spel dat jongeren op een leuke manier voorbereidt op het volwassen worden.

Het leert ze over verzekeringen, studiefinanciering en andere cruciale zaken. Het allerbelangrijkste is dat het spel jongeren bewust maakt van de noodzaak van taal-, reken- en digitale vaardigheden.

Lifeat18 Omgeving

 

Onderdeel van DIGIT-mbo’s Digitaal Burgerschap

Maar hier is het echte nieuws: dit spel is nu beschikbaar voor alle mbo-studenten als onderdeel van DIGIT-mbo. Het is ingebed in de module Digitaal Burgerschap, inclusief verwerkingsvragen en extra content om alles in de juiste context te plaatsen.

Dus, als je denkt aan de toekomst van jouw studenten, of die van een jongere die je kent, besef dan dat dit initiatief van Stichting Lezen en Schrijven van onschatbare waarde is. Het helpt jongeren om met vertrouwen de volwassenheid in te stappen en te begrijpen hoe belangrijk basisvaardigheden en digitale geletterdheid zijn. Dit is geen luxe, maar een absolute noodzaak in de wereld van vandaag.


Meer weten over DIGIT-mbo, de lesmethode voor het aanleren van digitale vaardigheden?

Meer informatie

Naar meer nieuws
Naar boven