Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering
DIGIT-start nieuwe carrièrekansen toegang tot het onderwijs

Dit zijn de voordelen van de gevalideerde DIGIT-start-examens.

De examens van DIGIT-start zijn gevalideerd door CIIO. Daar zijn we erg trots op want DIGIT-start is, in de wereld van digitale basisvaardigheden basisniveau 1 en 2, de enige aanbieder van lesmateriaal met gevalideerde examens.

Naast dat het een belangrijke kwaliteitsborging is voor de organisaties die met DIGIT-start werken, biedt deze certificering aanzienlijke voordelen voor cursisten. Denk bijvoorbeeld aan inburgeraars die op zoek zijn naar nieuwe carrièrekansen of graag willen deelnemen aan het onderwijs.

In dit blog lees je de belangrijkste voordelen van de gevalideerde DIGIT-start-examens voor cursisten.

Erkenning en vertrouwen

Het certificaat is meer dan alleen een papiertje. Het is een bevestiging van het harde werk en de inzet van de cursisten. Dit vergroot niet alleen het vertrouwen van potentiële werkgevers, maar het is ook een krachtig signaal zijn naar cursisten zelf: je beschikt over solide digitale vaardigheden!

DIGIT-start certificaat gevalideerde examens basisniveau 1

Competitief voordeel op de arbeidsmarkt

DIGIT-start carrièrekansen en toegang tot het onderwijs Het vinden van een baan is niet makkelijk. Zeker niet als je moeilijk mee kan komen met alle digitale ontwikkelingen. Werkgevers zijn voortdurend op zoek naar kandidaten met relevante vaardigheden. Het hebben van een certificaat gebaseerd op gevalideerde examens kan een doorslaggevend competitief voordeel bieden aan cursisten.

Naast dat het goed staat op je CV, toont het aan dat je beschikt over theoretische kennis en praktische vaardigheden die nodig zijn in een moderne digitale werkplek.

Toegang tot diverse banen

Digitale basisvaardigheden zijn tegenwoordig essentieel in bijna elke branche. Of het nu gaat om werken in de horeca, de zorg, in het magazijn, op een klantenservice; de vaardigheden die zijn opgedaan en gevalideerd met DIGIT-start geven toegang tot een breed scala aan banen in de arbeidsmarkt.

Onderwijskansen

De gevalideerde examens van DIGIT-start bieden niet alleen mogelijkheden op de arbeidsmarkt, maar ook in het onderwijs. Wil je deelnemen aan het onderwijs? Dan kun je niet om digitale middelen heen. Het bezitten van een erkend certificaat kan de deur openen naar verdere educatieve kansen: van het volgen van aanvullende cursussen tot het starten van een formele opleiding.

De kennis en vaardigheden die je opdoet met DIGIT-start sluiten aan op het basisniveau ICT-vaardigheden dat in het mbo via de keuzedelen en certificaten wordt aangeleerd en gediplomeerd. Hierdoor zal eventuele doorstroom naar beroepsonderwijs soepel verlopen.

Basis voor groei

Het leren stopt niet na het behalen van de gevalideerde examens. Is het fundament goed? Dan zijn de groeimogelijkheden eindeloos! Met een solide basis is het veel gemakkelijker om digitaal door te groeien en verder te ontwikkelen. Daarnaast kost het minder moeite om de technologische veranderingen in de omgeving bij te benen. DIGIT Start Digitale vaardigheden vanaf De Eerste Basis

Met DIGIT-start leren cursisten niet alleen essentiële digitale vaardigheden, de gevalideerde examens zorgen er ook voor dat deuren worden geopend. Deuren naar baankansen, deuren naar onderwijsmogelijkheden, deuren naar zelfontwikkeling! Zoals al eerder gezegd: het certificaat is veel meer dan alleen het papiertje, in onze digitale samenleving kan het een wereld van verschil maken.

 

Maak online kennis of vraag een DIGIT-start methodepresentatie aan!

DIGIT-start kennismaking 15 feb 15.00 uur

Aanmelden

Naar meer nieuws
Naar boven