Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering
DIGIT digitale geletterdheid voortgezet onderwijs

DIGIT-vo is de complete online leerlijn voor het aanleren van digitale geletterdheid voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. De methode bevat een volledig pakket waarin alle leerdoelen voor het aanleren van digitale vaardigheden worden afgedekt.

Om docenten op weg te helpen hebben wij drie voorbeeld leerlijnen DIGIT-vo uitgewerkt voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.  In de leerlijn kun je als docent in een oogopslag zien in welke periode je welk domein kunt behandelen met de daarbij behorende onderdelen. De leerlijnen bieden vmbo- en havo/vwo- docenten structuur en houvast voor de rest van het schooljaar.

MET WELKE LEERLIJN GA JIJ AAN DE SLAG VOOR HET GEVEN DIGITALE GELETTERDHEID?Voorbeeld leerlijn digitale geletterdheid DIGIT-voDrie voorbeeld leerlijnen DIGIT-vo

EXTRA ONDERDELEN BINNEN DIGIT-VO

Voor de leerlijnen zijn de leerplankaders van SLO als uitgangspunt gebruikt. Digitale geletterdheid is het geheel van Basiskennis ICT, Informatievaardigheden, Mediawijsheid en Computational Thinking. De onderdelen Projecten en E-lab zijn optioneel binnen DIGIT-vo, maar oh zo leuk om te doen met jouw leerlingen! Hierin leren jouw leerlingen onderdelen uit de verschillende domeinen te combineren. Zo gaan ze aan de slag met video’s bewerken of het programmeren van de micro:bit.


MEER WETEN OVER DIGITALE GELETTERDHEID IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS?

De ervaring is dat het vak digitale geletterdheid er vaak even bij komt. Stem daarom een goed plan af en geef digitale geletterdheid de benodigde aandacht.

Vraag een vrijblijvend videogesprek aan of ervaar zelf via een proeflicentie welke mogelijkheden DIGIT-vo biedt.


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Facebook.

Naar meer nieuws
Naar boven