Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering

In het basisonderwijs leggen kinderen een goede basis voor de rest van hun leven. Het omgaan met computers hoort daar vandaag de dag natuurlijk helemaal bij. Digitale geletterdheid is dan ook niet meer weg te denken in het curriculum. Eén van die onderdelen is ICT vaardigheden voor het basisonderwijs (PO); een domein waarin de basiskennis van ICT wordt bijgebracht.

Kosteloos inzien?

Proeflicentie aanvragen

Dit leren je leerlingen

Leerlingen leren in dit domein álles over het efficiënt gebruiken van computers, tablets en andere mobiele apparaten. Met lesmateriaal waarin kinderen spelenderwijs hun algemene ICT kennis wordt bijgebracht en meer leren over computers, tekstverwerken, presenteren, beeld- en videobewerken. Hiermee leggen zij een goede basis voor de toekomst.

Het domein ICT Basisvaardigheden bevat het volgende lesmateriaal voor de bovenbouw: Tekstverwerken met Word (Online) en Google Docs (basis en gevorderd), Presenteren met PowerPoint (Online) en Google Presenteren (basis) en Prezi, Powtoon en Canva (gevorderd).

Voor de onderbouw zijn verschillende lessenreeksen beschikbaar voor o.a. het leren over computers, internet, tablets, foto’s, wachtwoorden, verbindingen, en nog veel meer.

Voor de leerkracht

Als je als leerkracht zelf nog geen kennis hebt van de onderwerpen, kun je eenvoudig de module eerst zelf doornemen. Je gaat dan goed voorbereid de lessen in. En wellicht leer je er zelf ook nog van!

Preview lessen onderbouw

Preview lessen bovenbouw

De voordelen van DIGIT

  • Complete leerlijn om optimaal te leren;
  • Volledige controle en sturing over klassen en leerlingen;
  • Eigen materiaal toe te voegen;
  • Moderne en up-to-date online leeromgeving;
  • Zelfstandig en klassikaal te volgen.

Kosteloos inzien?

Proeflicentie aanvragen

Vrijblijvend kennismaken?
Neem deel aan onze online kennismaking.

Bekijk de agenda

Ontdek alle andere domeinen van DIGIT-po

"We zijn er trots op dat we met bijna 5000 leerlingen in de scholengemeenschap dit voor elkaar hebben gekregen en dit keurmerk mogen dragen"
- ICT-coördinator, NESTAS scholengroep
"Met DIGIT-po kregen we de gelegenheid om digitale geletterdheid structureel en planmatig op te pakken"
- ICT-coördinator, Kids College Wilnis
"Wat een heerlijkheid dat leerlingen gewoon op hun eigen tempo kunnen werken met DIGIT. Ook fijn dat ze pas naar het volgende onderdeel kunnen gaan nadat ze alle oefeningen hebben gemaakt."
- Leerkracht, CBS De Stelle
"Ik ben begonnen met Mediawijsheid in DIGIT-po. Wij zijn echt super enthousiast! We vinden dat er een mooie opbouw inzit."
- Leerkracht, CBS De Arke
"De leerlingen moesten in het begin wennen aan de methode, maar ze worden steeds handiger in het gebruik van de computer, dus dit gaat nu veel beter!"
- Leerkracht, CBS Prins Willem Alexander
"Kracht in het simpele"
- Leerkracht, OBS De Noordkaap
"Echt een sterk voordeel van onze samenwerking is de opvolging naar aanleiding van vragen. Dat zie je echt niet bij elke methodeschrijver terug."
- Vakdocent Digitale geletterdheid , Hilversumse Schoolvereniging
Naar boven