Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard

Het digitale web; zelfs voor de allerkleinsten is de wereld van het internet dichtbij. Even een filmpje opzoeken of Google raadplegen. Voor kinderen is het tegenwoordig de grootste vanzelfsprekendheid.

Voor het vinden van informatie op het internet zijn verschillende vaardigheden nodig. Leerlingen op de basisschool kennis laten maken met Informatievaardigheden is dan ook een logische toevoeging aan het curriculum. In het domein Informatievaardigheden voor het basisonderwijs (PO) leren leerlingen effectief en verantwoord omgaan met online informatie.

Kosteloos inzien?

Proeflicentie aanvragen

Dit leren je leerlingen

Leerlingen in de onderbouw en bovenbouw moeten leren hoe ze effectief, efficiënt en verantwoord omgaan met online informatie. Het domein Informatievaardigheden sluit hier met lessen over het vinden en beoordelen van bronnen helemaal op aan. Voor de bovenbouw is er voor elke groep een module beschikbaar en voor de onderbouw verschillende lessenreeksen.

Het lesmateriaal gaat o.a. in op het formuleren van zoekvragen, verschillende soorten bronnen en het beoordelen van de bron. Ook leren leerlingen dat ze niet zomaar informatie mogen overnemen. Ze moeten de auteurs noemen: credits geven dus!

Het lesmateriaal voor de bovenbouw is ontwikkeld door onze partners het Mediateam.

Voor de leerkracht

Als je als leerkracht zelf nog geen kennis hebt van de onderwerpen, kun je eenvoudig de module eerst zelf doornemen. Je gaat dan goed voorbereid de lessen in. En wellicht leer je er zelf ook nog van!

Preview lessen onderbouw

Preview lessen bovenbouw

De voordelen van DIGIT

  • Complete leerlijn om optimaal te leren;
  • Volledige controle en sturing over klassen en leerlingen;
  • Eigen materiaal toe te voegen;
  • Moderne en up-to-date online leeromgeving;
  • Zelfstandig en klassikaal te volgen.

Kosteloos inzien?

Proeflicentie aanvragen

Vrijblijvend kennismaken?
Neem deel aan onze online kennismaking.

Bekijk de agenda

Ontdek alle andere domeinen van DIGIT-po

"Ik ben begonnen met Mediawijsheid in DIGIT-po. Wij zijn echt super enthousiast! We vinden dat er een mooie opbouw inzit."
- Leerkracht, CBS De Arke
"Ik ben erg enthousiast! Wat een heerlijkheid dat ze gewoon op hun eigen tempo aan de slag kunnen. Ook fijn dat ze pas verder kunnen naar het volgende onderdeel als ze alle oefeningen hebben gemaakt."
- dvb-pckids.nl, CBS De Stelle
"Kracht in het simpele"
- Leerkracht, OBS De Noordkaap
"De leerlingen moesten in het begin wennen aan de methode, maar ze worden steeds handiger in het gebruik van de computer, dus dit gaat nu veel beter!"
- Leerkracht, CBS Prins Willem Alexander
Naar boven