Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard

Gebruikersdata op digitale platforms hebben economische waarde, traditionele betaalmiddelen maken plaats voor nieuwe valuta, en betaalverkeer vindt veelal digitaal plaats. Jongeren komen hiermee in aanraking zonder zich bewust te zijn van de gevolgen die hun keuzes hebben in de digitale wereld. Een gebrek aan kennis over de digitale economie maakt jongeren kwetsbaar en onwetend over de kansen en mogelijkheden, nu en in de toekomst.

Kosteloos inzien?

Proeflicentie aanvragen

Dit leren je leerlingen

Digitale economieLeerlingen gaan zelfstandig door het lesmateriaal, dat bestaat uit theorie met vragen en praktijkopdrachten. Via heldere instructievideo’s en afwisselende werkvormen maken zij zich de stof eigen. Het lesmateriaal bestaat uit 5 hoofdstukken.

Digitale economieOnderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere de voor- en nadelen van online kopen en verkopen. De mogelijkheden met betrekking tot E-commerce en online betalen worden behandeld. Leerlingen leren hoe ze crowdfunding en crowdsourcing in kunnen zetten om een doel te bereiken. Daarnaast worden de trends en ontwikkelingen als 3D en 4D, VR, AR,  AI en robotisering besproken. Vervolgens leren ze welke gevolgen de ontwikkelingen hebben voor werk en studie?

Voor de docent

Wanneer je als docent nog geen kennis hebt van de onderwerpen, dan kun je eenvoudig de module zelf eerst doornemen. Je gaat dan goed voorbereid de lessen in en je leert er zelf wellicht ook nog van!

De voordelen van DIGIT

  • Complete leerlijn om optimaal te leren;
  • Volledige controle en sturing over klassen en leerlingen;
  • Eigen materiaal toe te voegen;
  • Moderne en up-to-date online leeromgeving;
  • Zelfstandig en klassikaal te volgen.

Kosteloos inzien?

Proeflicentie aanvragen

Vrijblijvend kennismaken?
Neem deel aan onze online kennismaking.

Bekijk de agenda

Ontdek alle andere domeinen van DIGIT-vo

Naar boven