Dé totaaloplossing voor digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering

Gebruikersdata op digitale platforms hebben economische waarde, traditionele betaalmiddelen maken plaats voor nieuwe valuta, en betaalverkeer vindt veelal digitaal plaats. Jongeren komen hiermee in aanraking zonder zich bewust te zijn van de gevolgen die hun keuzes hebben in de digitale wereld. Een gebrek aan kennis over de digitale economie maakt jongeren kwetsbaar en onwetend over de kansen en mogelijkheden, nu en in de toekomst.

Kosteloos inzien?

Proeflicentie aanvragen

Dit leren je leerlingen

Digitale economie Leerlingen gaan zelfstandig door het lesmateriaal, dat bestaat uit theorie met vragen en praktijkopdrachten. Via heldere instructievideo’s en afwisselende werkvormen maken zij zich de stof eigen. Het lesmateriaal bestaat uit 5 hoofdstukken.

Digitale economieOnderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere de voor- en nadelen van online kopen en verkopen. De mogelijkheden met betrekking tot E-commerce en online betalen worden behandeld. Leerlingen leren hoe ze crowdfunding en crowdsourcing in kunnen zetten om een doel te bereiken. Daarnaast worden de trends en ontwikkelingen als 3D en 4D, VR, AR,  AI en robotisering besproken. Vervolgens leren ze welke gevolgen de ontwikkelingen hebben voor werk en studie?

Voor de docent

Wanneer je als docent nog geen kennis hebt van de onderwerpen, dan kun je eenvoudig de module zelf eerst doornemen. Je gaat dan goed voorbereid de lessen in en je leert er zelf wellicht ook nog van!

De voordelen van DIGIT

  • Complete leerlijn om optimaal te leren;
  • Volledige controle en sturing over klassen en leerlingen;
  • Eigen materiaal toe te voegen;
  • Moderne en up-to-date online leeromgeving;
  • Zelfstandig en klassikaal te volgen.

Kosteloos inzien?

Proeflicentie aanvragen

Vrijblijvend kennismaken?
Neem deel aan onze online kennismaking.

Bekijk de agenda

Ontdek alle andere domeinen van DIGIT-vo

"Met toewijding en hard werken hebben we ons ontwikkeld om samen met DIGIT onze Digiskills les te kunnen geven. Het DIGI-proof keurmerk is een kroon op ons werk".
- Docent, Gemini College Lekkerkerk
"Het DIGI-proof keurmerk is een mooie bekroning op het gedane werk en een stimulans om zo door te gaan."
- Docent, Stedelijk Dalton Lyceum Dordrecht
“We zijn uiterst tevreden over DIGIT. Ik zou echt niet meer weten wat ik zonder zou moeten. Zo duidelijk, zo visueel kan de docent de materie klassikaal niet uitleggen.”
- Docent computervaardigheden, Zuiderzee College
“De online escape room is een gave manier om een toets te maken! Ik heb deze met de leerlingen gedaan en het is een groot succes.”
- Docent, namens scholengroep SPON
"DIGIT is een mooie en krachtige omgeving waarin leerlingen zelfstandig aan hun digitale geletterdheid kunnen werken."
- Docent en coördinator ICT, Markland College
"Wij hadden hadden in eerste instantie DIGIT in de mentorlessen weggezet, maar sinds dit jaar hebben we een apart ICT uurtje in de onderbouw. Dat werkt geweldig."
- Docent, Spaarne college Haarlem
Naar boven