Dé totaaloplossing voor digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering

Ontmoet onze topper Kevin

Naam: Kevin
Functie: Audiovisueel Medewerker
Werkzaam sinds: juni 2022


Hoi Kevin, wat houdt je werk precies in? 

Ik maak video’s:) Dat is heel divers: het zijn bijvoorbeeld instructievideo’s die in de lesmethodes worden gebruikt, maar het kunnen ook after movies zijn van evenementen die wij organiseren. Zo kan ik de ene dag op locatie zijn om met mijn camera opnames te maken en de andere dag zit ik achter mijn computer om die beelden te monteren.

Ontmoet onze topper Kevin

Kan jij je 1e werkdag nog herinneren? Zo ja, wat mocht je doen?
Ik meldde me die dag bij de manager en hij stelde me voor aan de collega’s. Daarna kreeg ik mijn laptop en liet hij me een document zien met de toepasselijke titel: “To do video’s Kevin”. Daarin had hij met collega’s een lijstje gemaakt van video’s waar ik aan kon gaan werken. Dus ik kon meteen aan de slag en dat was wel een fijne manier om binnen te komen. De dagen daarna viel ik ook gelijk met mijn neus in de boter, want ik mocht onder andere gelijk aansluiten bij een brainstormsessie en meehelpen bij een video-interview.

Wat vind je tot nu toe het allerleukste aan je werk?
Het allerleukste is om samen met de collega’s hele toffe video’s te mogen maken. Je merkt dat je samen tot leuke ideeën kan komen en ze ook kan uitvoeren. Een goed voorbeeld is denk ik wel de “Werken bij Instruct” video. Die video hebben we echt met elkaar gemaakt en het was heel leuk om te merken hoe enthousiast de collega’s waren tijdens de opnames én over het eindresultaat.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit? 

Als ik geen opnames op de planning heb staan dan begin ik de dag meestal met het controleren van mijn e-mail en mijn projectplanning. Aan de hand van de planning bepaal ik wat ik die dag op moet pakken. Dan ga ik bijvoorbeeld aan de slag met het verwerken van feedback die ik heb gekregen op een video of begin ik met het monteren van een nieuw project. Tussendoor komen er nog weleens collega’s aan mijn bureau met vragen en ideeën voor nieuwe video-projecten. Met de lunch lopen we meestal een rondje. In de middag kan ik me dan bezighouden met het voorbereiden van opnames die de volgende dag staan gepland. Of ik duik weer achter mijn computer om verder te gaan met monteren.

Wat is je grootste blunder ooit op kantoor?

Hier verwacht je misschien dat ik een keer tijdens video-opnamen geen geheugenkaart in mijn camera had zitten of dat alle batterijen leeg waren, maar dat is me tot nu toe gelukkig nog niet gebeurd. (even afkloppen)

Ontmoet onze topper Kevin

Waarom ben je trots op je werk? 
Omdat ik samen met een groep leuke collega’s mag werken aan het maken van mooie en informatieve video’s. Het is ook heel tof om deze video’s terug te zien in de lesmethodes en op andere plekken.

Hoe vind je het om op kantoor te werken?

Voor mijn werk moet ik regelmatig op diverse locaties zijn om video’s op te nemen en daarmee heb ik dan ook vaak veel reistijd. Dan vind ik het wel fijn om soms ook vanuit huis te kunnen werken, waardoor ik geen reistijd heb en lekker gelijk aan de slag kan gaan met monteren. Aan de andere kant vind ik het ook prettig om op kantoor te werken, want het contact met de collega’s vind ik ook belangrijk.

Wat is je favoriete gespreksonderwerp met collega’s tijdens de pauze?

Dit kan van alles zijn: plannen voor komend weekend, het weer, Netflix-tips, enz.

Een vraag van je collega: “Hoe ben je bij Instruct terecht gekomen?”

Een beetje saai misschien, maar ik zag een vacature op LinkedIn staan en daar heb ik op gereageerd. Na een aantal gesprekken en een proefopdracht bleek het een goede match te zijn en mocht ik bij Instruct beginnen.

Heb je een vraag voor de volgende topper?

Welke film heb je als laatst gezien?”


Lees het verhaal van onze volgende topper

Adriaan Gijssen
Ontwikkelaar Fundament

Lisette Vink
CRM Medewerker

Esther Kevelam
Marketeer – CRM lead

Naar boven