Digitale geletterdheid voor havo / vwo

DIGIT-vo, h/v: complete methode of losse modules?

Wanneer je wilt starten met DIGIT, kun je kiezen voor DIGIT-vo, h/v met daarin alle onderdelen van Digitale Geletterdheid, of kiezen voor losse modules voor bijvoorbeeld verschillende Office-pakketten.


DIGIT-vo, h/v: complete methode

Hoe maak je leerlingen digitaal geletterd?

DIGIT-vo, h/v is een totaaloplossing voor computervaardigheid en mediawijsheid. Met DIGITheb je een kant-en-klaar online lesprogramma voor tenminste 50+ lesuren. Leerlingen leren effectief, efficiënt en verantwoord om te gaan met ICT.

De inhoud van DIGIT-vo, h/v is in vijf blokken verdeeld en is overgenomen uit het rapport Digitale Geletterdheid dat in 2014 door het SLO is gepubliceerd.

h/v methode DIGIT

De onderdelen Basiskennis ICT, Informatievaardigheden en Computational Thinking geven een brede basis voor efficiënt gebruik van computers, tablets en mobiele apparaten. Deze onderdelen zijn zelfstandig door te werken.

In het onderdeel Mediawijsheid leren jongeren omgaan met, en worden ze bewust van, een groot aantal mogelijkheden van social media. Dit onderdeel bevat ook veel klassikale elementen.


DIGIT-vo, h/v-modules

Deze modules zijn geschreven voor leerlingen in de onderbouw van de havo/vwo of de bovenbouw van het vmbo. Als je niet alle onderwerpen in DIGIT h/v wilt behandelen, maar slechts enkele, dan bieden deze losse modules uitkomst.

H/V modules DIGIT

In de h/v-modules komen meer onderwerpen aan de orde dan in de vmbo-modules en in de DIGIT-methode. De opdrachten zijn vaak net iets moeilijker. Via deze modules wordt een brede basis gelegd voor computer- en digivaardigheden. De doorlooptijd van modules variëren van 10 tot 14 uur per module.

Hieronder is zichtbaar welke h/v-modules wij aanbieden, met daarachter voor welke versies wij lesmateriaal hebben:

Windows Win7 Win8 Win10
Word 2007 2010 2013/2016
Excel 2007 2010 2013/2016
Access 2007 2010 2013/2016
PowerPoint 2007 2010 2013/2016
Internet/Mail Outlook 2007 Outlook 2010 GMail+Outlook.com
Chrome+IE11 Chrome+IE11 Chrome+IE11
Digiveiligheid Wordt 2x per jaar geactualiseerd.
Social Media Wordt 2x per jaar geactualiseerd.

De modules voor computervaardigheid behandelen de meest gebruikte functies van Windows en Office. De leerlingen leren computervaardigheden eenvoudig aan met behulp van instructiefilms. Leerlingen kunnen ook een pdf met een korte samenvatting lezen.

De module Digiveiligheid maakt leerlingen op een interactieve wijze bewust van onderwerpen zoals cybercriminaliteit, digitaal pesten en veilig gebruik van persoonsgegevens.

Contact

Voor meer informatie over de prijzen, bekijk deze pagina.