Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 500+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard

DIGIT-updater

Met het toenemen van de aandacht voor digitale geletterdheid voor de leerling krijgen wij steeds meer signalen dat er onder docenten ook behoefte is om zelf digitaal geletterd te worden. De methode DIGIT-updater is ontwikkeld om de digitale geletterdheid van leerkrachten in het basisonderwijs en docenten in het voortgezet onderwijs te verbeteren.

Digitale geletterdheid docenten

Het cursusmateriaal is ontwikkeld vanuit, en afgestemd op, de onderwijspraktijk. Wat je in de domeinen leert is direct te gebruiken in je werk voor de klas of online. Daarnaast vormt het doorlopen van de domeinen van DIGIT-updater een uitstekende voorbereiding op het lesgeven met DIGIT-po of DIGIT-vo.

DIGIT-Updater biedt:

  • 4 + 1 domeinen digitale geletterdheid: Basiskennis ICT, Computational thinking, Infovaardigheden, Mediawijsheid en Online lesgeven.
  • Verdiepingsmodules: Word, Excel, PowerPoint en Outlook.
  • Toetsen: elk hoofdstuk kan worden afgesloten met een toets. Een module wordt afgesloten met een eindtoets.
  • Certificaat: Voor een goed afgerond domein/verdiepingsmodule krijgt een cursist een DIGIT-certificaat.
  • Begeleideromgeving: Beheer- en volgsysteem voor de begeleider.

 

Handvatten voor online lesgeven

DIGIT-updater januari 2021 beschikbaar

 

Beschikbare domeinen en modules

Het uitgangspunt van DIGIT-updater vormt het rapport ‘Digitale Geletterdheid’ van het SLO en het voorstel voor digitale geletterdheid van Curriculum.nu. Daarnaast is het onderdeel ‘Online lesgeven’ toegevoegd. Hierin staan tips & trics en worden handige programma’s behandeld om het online lesgeven gevarieerd en effectief te maken.

De domeinen digitale geletterdheid zijn voor leerkrachten po en docenten vo die hun digitale vaardigheden wil verbeteren. Naast de 5 domeinen zijn er ook Verdiepingsmodules voor extra verdieping op het gebied van Basiskennis ICT. Dit zijn: Word, Excel, PowerPoint en Outlook

Voor meer informatie en prijzen.

PRODUCTOVERZICHT

 

Vraag gratis een proeflicentie aan.

AANVRAGEN

Naar boven