Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering

Topper Jolien

Naam: Jolien
Functie: Redacteur en ontwikkelaar voor DIGIT
Werkzaam sinds: September 2020


Jolien Teamwork Hoi Jolien, wat houdt je werk precies in? 

Ik hou me bezig met onze methoden voor digitale geletterdheid, op verschillende vlakken. Zo denk ik bijvoorbeeld samen met collega’s na over wat we nog willen ontwikkelen, heb ik contact met auteurs en docenten en kijk ik nieuwe lessen en modules na. Ook spreek ik veel van de filmpjes in die in de DIGIT-methodes staan, dat vind ik heel leuk om te doen!

Kan jij je 1e werkdag nog herinneren? Zo ja, wat mocht je doen?

Jazeker! Tijdens mijn eerste werkdag heb ik vooral kennismakingsgesprekken met collega’s gehad en veel uitleg gekregen over hoe je als ontwikkelaar in de methodes werkt. Ik weet vooral nog dat ik het een leuke dag vond!

Wat vind je tot nu toe het allerleukste aan je werk?

De afwisseling! Mijn werk is heel gevarieerd en ik leer zelf ook veel doordat ik in mijn functie allerlei verschillende dingen doe. Redigeren vond ik altijd heel leuk: op de basisschool hielp ik al met het nakijken van de schrijfschriften van mijn klasgenoten. Met een rode pen door die boekjes gaan vond ik heerlijk, dus dat zat er al vroeg in, haha. Als ontwikkelaar ben ik ook bezig met het aansturen van de auteurs en het in de gaten houden van de planning bijvoorbeeld, dat vind ik ook erg leuk!

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Meestal begin ik mijn werkdag met het wegwerken van e-mails en wat dingen op mijn to-do lijst die weinig tijd kosten. Het is altijd lekker om meteen dingen af te kunnen strepen, haha. En koffie natuurlijk! Verder heb ik vaak wel wat afspraken gepland staan, zoals bijvoorbeeld een productoverleg waarbij we met de verschillende afdelingen samenkomen om over een bepaald product te praten en van elkaar te horen wat er speelt. Tussendoor komen er dan vaak weer wat dingen bij die ik moet oppakken. Als ik op een dag weinig afspraken heb, probeer ik vaak de dingen te doen die wat meer tijd kosten.

Jolien in het OEC Wat is je grootste blunder ooit op kantoor?

Dat was denk ik tijdens mijn tweede sollicitatiegesprek… Ik was vroeg dus ik zat buiten in de zon nog even te wachten onder een afdakje, maar toen ik opstond om naar binnen te gaan stootte ik keihard mijn hoofd! De eerste tien minuten van het gesprek had ik bonzende hoofdpijn, maar dat wilde ik natuurlijk niet laten merken. Gelukkig werd ik nog steeds aangenomen en toen ik het maanden later vertelde moesten we er hard om lachen.

Waarom ben je trots op je werk?

Ik vind goed onderwijs heel belangrijk en ik vind het mooi dat wij daar aan bijdragen. Dat onze klanten positief zijn over onze producten en er graag mee werken is iets waar ik zeker trots op ben!

Hoe vind je het om hybride te werken?

Mij bevalt het goed! Doordat ik hybride werk, kan ik vaak zelf kijken welke werkzaamheden ik waar doe. Video’s inspreken en brainstormen gaat beter op kantoor, maar als ik bijvoorbeeld veel moet redigeren, gaat dat soms beter vanuit huis. Dat ik beide kan doen, vind ik fijn. Helemaal vanuit huis zou ik niet meer willen, dan mis ik het contact met collega’s te veel!

Wat is je favoriete gespreksonderwerp met collega’s tijdens de pauze?

Van alles! Het weer, slechte reality-tv, leuke dingen die collega’s hebben meegemaakt. Noem maar op!

Een vraag van je collega: “Wat zou je altijd nog eens willen doen?”

Misschien een beetje cliché, maar ik wil heel graag een keer naar Australië! Dat lijkt me een heel mooi land om een paar weken vakantie te vieren.

Heb je een vraag voor de volgende topper?

“Waar kijk je het meest naar uit dit jaar?”


Lees het verhaal van onze volgende topper

Britt de Roos
Uitgever GPS en GRIP Rekenen

 

Mark van den Bos
Adviseur / Ontwikkelaar DIGIT-po

Kevin Blokland
Audiovisueel medewerker

Naar boven