Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering

Naam: Mark
Functie: Adviseur / Ontwikkelaar DIGIT-po
Werkzaam sinds: December 2019


Topper Mark Van Den Bos Hoi Mark, wat houdt je werk precies in? 

Binnen Instruct ben ik adviseur digitale geletterdheid waarbij mijn specialisme ligt op het basisonderwijs en de leerkrachten. Heel af en toe maak ik nog eens een lesje of project voor de methode. Het nauw contact hebben met scholen en met ze meedenken in hun zoektocht naar “hoe” ze digitale geletterdheid kunnen inzetten. Hierbij gebruik ik vaak DIGIT en kijken we ook naar andere methodes en wensen die daarbij aansluiten. Afhankelijk van de school en de wensen kan dit nog veel meer inhouden, zoals begeleiding, trainingen, studiedagen en inspiratiemomenten.

Wat vind je tot nu toe het allerleukste aan je werk?

Scholen en leerlingen echt te helpen met het invoeren van digitale geletterdheid en ze bewust te maken van de noodzaak, maar ook wat het allemaal voor ze kan betekenen zonder dat het veel hoeft te kosten.

Waarom ben je trots op je werk?

Topper Mark

Omdat ik elke dag weer het onderwijs een stapje verder kan brengen en kan werken aan de juiste verbeteringen die hard nodig zijn om de leerlingen klaar te maken voor de toekomst. Wat ik vroeger in mijn eentje voor mijn eigen klas en school deed kan ik nu voor veel meer scholen in Nederland doen.

Hoe beïnvloedt de coronacrisis jouw werkzaamheden?

De werkwijzen zijn veranderd. Veel afspraken gaan online i.p.v. op school. Dit zorgt ervoor dat ik meer tijd heb voor afspraken en dus meer scholen kan helpen. Het heeft in zekere mate ook ervoor gezorgd dat scholen bewust(er) zijn geworden van het belang van digitale geletterdheid. Zowel bij hun leerlingen als de leerkrachten en niet alles vanzelf aangeleerd wordt.

Wat is je favoriete gespreksonderwerp met collega’s tijdens de pauze?

Wat men in de weekenden van plan is of heeft meegemaakt. Hoe uitzonderlijker hoe leuker.

Een vraag van je collega: “Wat is jouw favoriete plaats in de wereld?”

Mijn favoriete plaats in de wereld heb ik denk ik nog niet gevonden, als het op een locatie aankomt. Wel heb ik enorm genoten van mijn huwelijksreis op Curaçao met de palmbomen en mooie zonsondergangen enz. Maar heel kneuterig is mijn favoriete plaats wel de bank thuis, omringd door mijn vrouw en kinderen en dan gezellig met zijn allen een Disney film kijken.

Heb je een vraag voor de volgende topper?

Als je op een dag als dier wakker zou mogen worden, welk dier zou dat dan zijn en waarom?


Lees het verhaal van onze volgende topper

Thijmen van Sprang
Servicedesk medewerker / Adviseur mbo

Christa Klop
Directie / Uitgever PO VO

Jolien de Waard
Redacteur en ontwikkelaar

Naar boven