Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard

In het domein E-lab gaan de leerlingen praktisch aan de slag met de onderdelen Micro:bit, Schakelingen & circuits en Robotica. Kennis en vaardigheden die leerlingen hebben opgedaan uit het domein Computational thinking worden hierin toegepast. Leerlingen worden in het domein E-lab uitgedaagd om met verschillende toepassingen spelenderwijs te programmeren.

E-lab voor het voorgezet onderwijs

Dit aanvullend domein in DIGIT bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Micro:bit
  • Schakelingen & circuits
  • Robotica

Micro:bit

Dit onderdeel bestaat uit diverse inspirerende maak-opdrachten, een startpunt voor uitgebreide projecten en toepassingen voor het werken met de micro:bit. De opdrachten zijn laagdrempelig en geschikt voor zowel vmbo als havo/vwo leerlingen. Het lesmateriaal voor de micro:bit in DIGIT-vo is ontwikkeld door Pauline Maas van 4PIP.

Wat is de micro:bit?

De micro:bit is een kleine (4x5cm) mini-computer met knopjes voor de bediening en een 5×5 led matrix als beeldscherm, welke met 4 verschillende programmeertalen kan worden geprogrammeerd

Heb je nog geen materiaal voor dit onderdeel?

Micro:bit kit

Schakelingen en circuits

Overal om ons heen zijn elektrische apparaten. Steeds meer apparaten zijn kleine computers die verbonden worden met het internet. Deze apparaten noemen we slimme apparaten en het hele netwerk van deze slimme apparaten vormt het internet of things, het IoT. Maar wat zit er nu precies in zo’n apparaat. Een elektrisch apparaat bestaat uit een stroomkring of circuit. Leerlingen gaan zelf aan de slag met circuitsdoosjes in deze module. De projecten moeten de leerlingen uitdagen om zelf creatieve oplossingen te vinden met de circuitdoosjes. Ze leren op een laagdrempelige manier een elektronisch circuit te bouwen en daarmee te experimenteren. Leerlingen hebben geen voorkennis nodig.

Het lesmateriaal voor Schakelingen & circuits en Robotica zijn ontwikkeld door auteur Nienke Lurvink.

De voordelen van DIGIT

  • Complete leerlijn om optimaal te leren;
  • Volledige controle en sturing over klassen en leerlingen;
  • Eigen materiaal toe te voegen;
  • Moderne en up-to-date online leeromgeving;
  • Zelfstandig en klassikaal te volgen.

Kosteloos uitproberen?

Proeflicentie aanvragen

Naar boven