Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard
Leerlingen maken in het domein Projecten de verbinding met de voorgaande vier domeinen; ICT Basisvaardigheden, Informatievaardigheden, Mediawijsheid en Computational thinking. Hierin worden kennis en vaardigheden uit de verschillende domeinen met elkaar verbonden. Leerlingen gaan aan de slag met leuke uitdagende projecten waarbij ze het geleerde in de praktijk toepassen.

Projecten

Het domein Projecten bevat lesmateriaal waarin leerlingen spelenderwijs gebruikmaken van hun digitale geletterdheid. Met projecten als ‘Opwarming van de aarde en ‘Voetbal voor het goede doel’ worden hun ICT Basisvaardigheden en Informatievaardigheden goed benut. De leerlingen starten met informatie verzamelen, gaan grafieken en tabellen maken in een verslag et cetera.  Daarnaast leren de leerlingen ook Computeranimaties maken met MS Foto’s en gaan ze foto’s en video’s bewerken. Leerlingen leren hierbij werken met een bewerkingsprogramma en monteren uiteindelijk een eigen foto en video tot een animatie.

 

Projecten DIGIT-vo

Projecten kunnen worden ingezet tijdens een projectweek, voor snelle leerlingen of juist als afrondende opdrachten, als docent ben je vrij hier een keuze in te maken.
Je kunt de individuele projecten voor leerlingen zichtbaar of onzichtbaar zetten.

De voordelen van DIGIT

  • Complete leerlijn om optimaal te leren;
  • Volledige controle en sturing over klassen en leerlingen;
  • Eigen materiaal toe te voegen;
  • Moderne en up-to-date online leeromgeving;
  • Zelfstandig en klassikaal te volgen.

Kosteloos uitproberen?

Proeflicentie aanvragen

Naar boven