Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering

Het E-lab is bedoeld om leerlingen te laten oefenen met de onderwerpen uit het domein Computational Thinking. Ze maken verschillende projecten met de micro:bit, en leren hoe door de computer aangestuurde apparaten werken in het onderdeel Schakelingen.

In het onderdeel Robotica wordt uitgelegd hoe robots in het dagelijks leven worden ingezet, en gaan ze zelf ook aan de slag met een aantal programmeerprojecten. Tot slot kunnen ze hun eigen website bouwen met Google sites in het onderdeel Website bouwen.

Kosteloos inzien?

Proeflicentie aanvragen

Dit leren je leerlingen

In het domein E-lab gaan de leerlingen praktisch aan de slag met de onderdelen Micro:bit, Schakelingen & circuits en Robotica. Kennis en vaardigheden die leerlingen hebben opgedaan uit het domein Computational thinking worden hierin toegepast. Leerlingen worden in het domein E-lab uitgedaagd om met verschillende toepassingen spelenderwijs te programmeren.

E-lab onderdelen

Dit aanvullend domein in DIGIT bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Micro:bit
  • Schakelingen & circuits
  • Robotica
  • Website bouwen

Micro:bit

Dit onderdeel bestaat uit diverse inspirerende maak-opdrachten, een startpunt voor uitgebreide projecten en toepassingen voor het werken met de micro:bit. De opdrachten zijn laagdrempelig en geschikt voor zowel vmbo als havo/vwo leerlingen. Het lesmateriaal voor de micro:bit in DIGIT-vo is ontwikkeld door Pauline Maas van 4PIP.

Heb je nog geen materiaal voor dit onderdeel?

Micro:bit kit

Schakelingen & circuits

Een elektrisch apparaat bestaat uit een stroomkring of circuit. Leerlingen gaan in deze module aan de slag met circuitsdoosjes waarin ze worden uitgedaagd om creatieve oplossingen te vinden. Ze leren op een laagdrempelige manier een elektronisch circuit te bouwen en daarmee te experimenteren. Voor de module Schakelingen & circuits is geen voorkennis vereist.

Robotica

Het lesmateriaal voor Robotica in DIGIT-vo zijn ontwikkeld door Nienke Lurvink, docent Natuurkunde en projectleider Digitale geletterdheid.

Meer over Robotica

Voor de docent

Ga aan de slag met één van de modules van E-lab. De uitdagende projecten zijn voor de leerlingen een leuke toevoeging op de verplichte lesstof. De uitleg is stapsgewijs en duidelijk.

De gemiddelde tijd voor het maken van 1 hoofdstuk uit een module is 1 lesuur.

Preview lessen E-lab

De voordelen van DIGIT

  • Complete leerlijn om optimaal te leren;
  • Volledige controle en sturing over klassen en leerlingen;
  • Eigen materiaal toe te voegen;
  • Moderne en up-to-date online leeromgeving;
  • Zelfstandig en klassikaal te volgen.

Kosteloos inzien?

Proeflicentie aanvragen

Vrijblijvend kennismaken?
Neem deel aan onze online kennismaking.

Bekijk de agenda

Ontdek alle andere domeinen van DIGIT-vo

"Het DIGI-proof keurmerk is een mooie bekroning op het gedane werk en een stimulans om zo door te gaan."
- Docent, Stedelijk Dalton Lyceum Dordrecht
"Wij hadden hadden in eerste instantie DIGIT in de mentorlessen weggezet, maar sinds dit jaar hebben we een apart ICT uurtje in de onderbouw. Dat werkt geweldig."
- Docent, Spaarne college Haarlem
"Onze huisleverancier heeft nog steeds de meest bruikbare lesmethode. Het lesmateriaal is 24/7 beschikbaar en de studievoortgang is eenvoudig te volgen. Combineer dit met een aantal ijzersterke instructies en de student krijgt een meer dan gedegen basiskennis voor zijn of haar opleiding."
- Docent, Cals College
"Met toewijding en hard werken hebben we ons ontwikkeld om samen met DIGIT onze Digiskills les te kunnen geven. Het DIGI-proof keurmerk is een kroon op ons werk".
- Docent, Gemini College Lekkerkerk
“We zijn uiterst tevreden over DIGIT. Ik zou echt niet meer weten wat ik zonder zou moeten. Zo duidelijk, zo visueel kan de docent de materie klassikaal niet uitleggen.”
- Docent computervaardigheden, Zuiderzee College
"DIGIT is een mooie en krachtige omgeving waarin leerlingen zelfstandig aan hun digitale geletterdheid kunnen werken."
- Docent en coördinator ICT, Markland College
Naar boven