Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering

Via de projecten brengen leerlingen hun digitale vaardigheden in de praktijk. Denk aan het maken van een eigen video, computeranimaties, het organiseren van een klassenuitje en het maken van een heel werkstuk. De projecten zijn zeer gevarieerd, er wordt een beroep gedaan op de creativiteit en zelfredzaamheid van de leerlingen en leren ze goed samenwerken. Het domein Projecten is optioneel, maar oh zo leerzaam!

Kosteloos inzien?

Proeflicentie aanvragen

Dit leren je leerlingen

Via de projecten brengen leerlingen hun digitale vaardigheden in de praktijk. Denk aan het maken van een eigen video, computeranimaties, het organiseren van een klassenuitje en het maken van een heel werkstuk. De projecten zijn zeer gevarieerd, er wordt een beroep gedaan op de creativiteit en zelfredzaamheid van de leerlingen en leren ze goed samenwerken.

Zet het domein Projecten VO als volgt in:

  • Tijdens een projectweek
  • Voor snelle leerlingen
  • Als afrondende opdracht

Met projecten als ‘Klassenuitje’ en ‘Opwarming van de aarde’ worden ICT Basisvaardigheden en Informatievaardigheden goed benut. De vaardigheden voor Mediawijsheid worden toegepast bij het project ‘Nepnieuws’.

Computeranimaties

Leerlingen kunnen in dit domein ook aan de slag gaan met computeranimaties met behulp van MS Foto’s. Leerlingen leren hierbij werken met een bewerkingsprogramma en monteren uiteindelijk een eigen foto en video tot een animatie.

Met Programmeertaal Schrijf Je Opdrachten

Voor de docent

Voor elk domein zijn er projecten beschikbaar. Laat je leerlingen een project maken dat past bij het domein waar ze mee bezig zijn. Het is leerzaam en een leuke afwisseling op de lesstof. Waar nodig is er extra informatie voor de docent bij het project.

Preview lessen Projecten

De voordelen van DIGIT

  • Complete leerlijn om optimaal te leren;
  • Volledige controle en sturing over klassen en leerlingen;
  • Eigen materiaal toe te voegen;
  • Moderne en up-to-date online leeromgeving;
  • Zelfstandig en klassikaal te volgen.

Kosteloos inzien?

Proeflicentie aanvragen

Vrijblijvend kennismaken?
Neem deel aan onze online kennismaking.

Bekijk de agenda

Ontdek alle andere domeinen van DIGIT-vo

"Met toewijding en hard werken hebben we ons ontwikkeld om samen met DIGIT onze Digiskills les te kunnen geven. Het DIGI-proof keurmerk is een kroon op ons werk".
- Docent, Gemini College Lekkerkerk
"Het DIGI-proof keurmerk is een mooie bekroning op het gedane werk en een stimulans om zo door te gaan."
- Docent, Stedelijk Dalton Lyceum Dordrecht
"DIGIT is een mooie en krachtige omgeving waarin leerlingen zelfstandig aan hun digitale geletterdheid kunnen werken."
- Docent en coördinator ICT, Markland College
"Wij hadden hadden in eerste instantie DIGIT in de mentorlessen weggezet, maar sinds dit jaar hebben we een apart ICT uurtje in de onderbouw. Dat werkt geweldig."
- Docent, Spaarne college Haarlem
“De online escape room is een gave manier om een toets te maken! Ik heb deze met de leerlingen gedaan en het is een groot succes.”
- Docent, namens scholengroep SPON
“We zijn uiterst tevreden over DIGIT. Ik zou echt niet meer weten wat ik zonder zou moeten. Zo duidelijk, zo visueel kan de docent de materie klassikaal niet uitleggen.”
- Docent computervaardigheden, Zuiderzee College
Naar boven