Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering
Planet Robot

Op woensdag 5 juni 2024 zal de tweede editie van Planet Robot plaatsvinden op Marinewerf Willemsoord in Den Helder. Planet Robot is een gratis tech-event voor het onderwijs met focus op robotica. 

Planet Robot kampioen 2024

Welk team mag zich de eerste Planet Robot kampioen noemen? De opdracht luidt als volgt: ontwerp, programmeer en bouw in teamverband één of meerdere robots en ga de strijd aan met andere scholen op Planet Robot.

Divisies

Er zijn twee divisies waar teams met de zelfontworpen bots aan kunnen deelnemen.

First Division

De First Division met bots tot 13 kilogram en de Second Division met bots tot 5 kilogram. De First Division is geschikt voor de gevorderde bouwer. Deze divisie richt zich met name op de bovenbouw van het voortgezet onderwijs, maar ook andere onderwijslagen en particuliere teams zijn welkom.

Second Division

De bots in de Second Division worden aangedreven door de micro:bit, een minicomputer waarmee je kunt leren programmeren. Deze divisie is alleen toegankelijk voor scholen en richt zich op de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Leergebieden

Scholen die deelnemen aan Planet Robot besteden in het voortraject automatisch aandacht aan meerdere leergebieden en thema’s, namelijk: techniek, robotica, 21st century skills, digitale geletterdheid, informatica, natuurkunde en programmeren.

Ga jij de strijd aan met jouw school, klas of team!?

Ja, ik meld ons aan!

 

Terug naar overzicht
Naar boven