Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering

De digitalisering van de maatschappij gaat in een hoog tempo door. Het brengt ongekende mogelijkheden met zich mee. Niet alleen in ons werk, maar ook in het onderhouden van sociale contacten. Zo zijn we dagelijks digitaal met elkaar verbonden. Dat is voor leerlingen niet anders. Zeker wanneer je bedenkt dat zij zich steeds meer op sociale media bevinden.

Digitale veiligheid voor het voortgezet onderwijs

Maar deze digitalisering brengt ook vraagstukken over de digitale veiligheid met zich mee. Cybercriminaliteit, cyberpesten of het ongewenst verspreiden van beelden via het internet komt steeds vaker voor. Bewustwording bij scholieren bijbrengen over hun online gedrag is dan ook een must waar scholen een belangrijke rol in kunnen spelen. Want ook binnen de schoolmuren is het essentieel dat de sociale veiligheid wordt gewaarborgd. Alleen zo kan er een goed leer- en leefklimaat worden ontwikkeld.

Ontdek Digitale veiligheid voor het voortgezet onderwijs

Veelgestelde vragen

Bij Digitale veiligheid gaat het om bewust omgaan met allerlei zaken die via internet lopen. Niet alles is wat het lijkt op internet. Je weet niet altijd met wie je te maken hebt, en hoe veilig jouw gegevens zijn die je op veel verschillende manieren online deelt. Cybercriminaliteit is een groot probleem, maar gelukkig zijn er veel manieren om te voorkomen dat je hier slachtoffer van wordt en ervoor te zorgen dat je gegevens veilig zijn.

We doen online bankzaken, communiceren met mensen die we nog nooit gezien hebben, en delen veel persoonlijke dingen via Social media. Het is natuurlijk heel mooi dat dit allemaal kan, maar er kleven ook gevaren aan. Als je gegevens in verkeerde handen vallen, dan kan dat rampzalige gevolgen hebben. Je bewust zijn van de verschillende gevaren en je digitale veiligheid bewaken met onder andere goede wachtwoorden en virusscanners is daarom een must.

Onder Digitale veiligheid valt onder andere:

  • Vormen van cybercrime herkennen
  • Apparaten beveiligen met een virusscanner
  • Digitale identiteit bewaken en goede wachtwoorden gebruiken
  • Bewust omgaan met Social media en niet alles delen
  • Veilig online shoppen

De voordelen van de lesmethode DIGIT

  • Complete leerlijn om optimaal te leren;
  • Volledige controle en sturing over klassen en leerlingen;
  • Eigen materiaal toe te voegen;
  • Moderne en up-to-date online leeromgeving;
  • Zelfstandig en klassikaal te volgen.

DIGIT kosteloos inzien?

Proeflicentie aanvragen

Naar boven