Workshops & Trainingen

Ben je met jouw school op zoek naar advies over Digitale Geletterdheid of wil je docenten enthousiasmeren of trainen voor één of meerdere onderdelen binnen Digitale Geletterdheid? Dat kan! (Ook als je niet met DIGIT werkt) 😉

Social Media Wijs
Aanbod van diverse workshops en trainingen op het gebied van mediawijsheid en digitale geletterdheid voor docenten
Dieter Möckelmann
Als veelgevraagd spreker, gespreksleider en dagvoorzitter inspireert Dieter met diverse presentaties anderen over onderwijs in de 21e eeuw
René de Wild
Adviseur voor het inpassen van digitale geletterdheid in het algemeen en DIGIT specifiek in het VO. Tevens vice-voorzitter van het Centraal Bureau Typevaardigheid (CBT)

Profiel: Social Media Wijs

Social Media Wijs geeft voorlichting en training op het gebied van mediawijsheid en digitale vaardigheden in het onderwijs. Wij zorgen ervoor dat leraren en leerlingen de kennis, mentaliteit en vaardigheden hebben om veilig en doelgericht gebruik te maken van internet en sociale media.

Wij zijn van mening dat er een goede balans moet zijn tussen aandacht voor de positieve en negatieve kanten van internet en sociale media. Met digitale media kunnen we snel communiceren, veel leren en zelf creëren. Maar natuurlijk zijn er ook vervelende ervaringen mogelijk. Denk aan online pesten en online seksueel misbruik. Vanuit een positieve insteek maken wij ook de donkere kanten van internet en sociale media bespreekbaar.

Profiel: Dieter Möckelmann

Als veelgevraagd spreker, gespreksleider en dagvoorzitter inspireert Dieter anderen over onderwijs in de 21e eeuw. Met de kennis die hij heeft opgedaan in 20 jaar ‘onderwijs met ICT’ weet hij vele luisteraars te boeien. Wat betekent het voor het onderwijs als we weer moeten doen met de 21st Century Skills, waarom is dat überhaupt van belang. In het bijzonder de digitale geletterdheid. Hoe komt het dat het onderwijs zich in een spagaat gedrukt voelt en als we zeggen ‘het onderwijs loopt achter’ waar had het dan moeten staan?
Robotisering, Virtual Reality, 3d Printing, allemaal innovaties. Maar innovatie is niet nieuws. We kijken terug en vooruit en staan met beide benen in het nu.
Wat kan jij doen als leraar doen om de brug te slaan?

Profiel: René de Wild

René de Wild is als adviseur voor digitale geletterdheid in het VO veel betrokken bij de besluitvorming omtrent, en inpassing van digitale geletterdheid in het lesaanbod van scholen. Sinds de start van DIGIT drie jaar geleden zijn er inmiddels al meer dan 170 scholen gestart met de methode DIGIT. Al deze scholen hebben andere afwegingen gemaakt voor toepassen van digitale geletterdheid. Welke doelen zijn er? Wat wordt er verplicht in het nieuwe curriculum? Hoe biedt je digitale geletterdheid aan aan jouw leerlingen? Welke voorzieningen (tijd/geld/hardware/mankracht) heb je nodig om dit te verwezenlijken? Op deze en meer vragen kan antwoord gegeven worden. Past vervolgens DIGIT in het plaatje van de school, dan verzorgt René ook de trainingen op school om docenten wegwijs te maken met de methode. Tevens is René vice-voorzitter van het Centraal Bureau Typevaardigheid (CBT) waarmee hij het belang van goede typevaardigheid in Nederland wil ondersteunen en vertegenwoordigen.