Dé totaaloplossing voor digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering
Week Van De Lentekriebels 2022

21 tot en met 25 maart vind de Week van de Lentekriebels plaats met als thema: Je lijf is van jou. Een actueel thema, waarbij het gaat om het bespreekbaar maken van seksueel grensoverschrijdend gedrag. DIGIT-po heeft nieuwe lessen toegevoegd voor de bovenbouw die goed aansluiten op het thema van de nationale projectweek voor het speciaal- en basisonderwijs. 

Week van de Lentekriebels

De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek voor het speciaal- en basisonderwijs waarbij deelnemende scholen een week lang les geven over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Dit jaar is het thema: Je lijf is van jou. Het gaat over het bespreekbaar maken van seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar ook over het vragen en geven van toestemming (consent).

Lessen DIGIT-po

Het thema van dit jaar sluit heel goed aan op de nieuwe lessen over seksueel grensoverschrijdend gedrag die zijn toegevoegd aan het domein Mediawijsheid binnen DIGIT-po. Een mooi moment voor scholen om de lessen te bekijken/ te maken met elkaar

Voor elke les een lesbrief beschikbaar in het gedeelte voor de docent. Het lesmateriaal is genaamd ‘Jouw grenzen’ en beschikbaar voor de volgende groepen.

DIGIT-po groep 5 + 6
Gericht op het gegeven dat leerlingen baas zijn over hun eigen lijf.

DIGIT-po groep 7 + 8
Focus op de #MeToo-beweging. Ook hier gaat het over het begrip toestemming (consent).

Wil je meer informatie ontvangen over de specifieke lessen of de methode DIGIT?

Neem contact op met ons


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Twitter.

Naar meer nieuws
Naar boven